Tarot2

2-highpriestess300

Verborgen gevoelens, vertrouwen in uw intuïtie, het onbewuste, vrouwelijke mystiek.
Deze kaart wijst erop dat het tijd is om in uw hart te duiken en te vertrouwen op wat u daar vindt. Als kaart van de toekomst zult u gauw de oplossing van een probleem zien of er zal een geheim worden onthuld.

Deze kaart staat voor onze onbewuste krachten, onze intuïtie en ons  vertrouwen in het leven. Deze kaart symboliseert de verborgen waarheid die zich aan onze bewuste geest onttrekt.

Op het terrein van werk geeft De Hogepriesteres aan dat het met het thema van deze kaart te maken heeft, zoals dat bijvoorbeeld het geval is op esoterisch of therapeutisch gebied, of ze toont ons de houding die we ten opzichte van ons werk zouden moeten innemen: geduldig en met een ontvankelijke geest, ons laten leiden door onze innerlijke stem.

Met betrekking tot ons bewustzijn symboliseert zij een periode van onbewuste beelden en creatieve dromen. In onze persoonlijke relaties staat De Hogepriesteres voor begrip en  genegenheid, voor intimiteit en zielsverwantschap. En ook voor de zekerheid dat een onzichtbare band ons met onze partner verbindt. Zij is samen met De Hiërofant en De Ster een van de drie beschermende kaarten van de Tarot.

De Hoge Priesteres vertelt je: “Mijn intuitie is mijn beste vriend(in).”

Betekenis rechtopstaand
Intuïtie, weten t.o.v. denken, dromen, paranormale vermogens, verborgen talenten, geheimen, een mysterieuze vrouw in het leven van een man, femme fatale, sexueel en charismatisch, orakel, geheim, wijze vrouw, filosofie, stelt geen vragen over haar kennis, het weten.

Betekenis omgekeerd
Vertekening, leugens, illusies, iets niet willen zien dat er duimendik op ligt, ontkenning talenten, negeren van innerlijke stem, depressie, verlies met de realiteit, ongeaardheid.

Te stellen vragen
Begrijp ik de stem in mij?
Welk geheim houd ik voor mij?
Hoe kan ik wat er om mij heen gebeurt beter begrijpen?
Hoge Priesteres in de praktijk
Kijk eens naar de Hoge Priesteres. Zij weet het als iets waar is. Ze hoeft daar niet aan te twijfelen omdat ze het gewoon weet. Ze weegt de zaken altijd zorgvuldig tegen elkaar af en vertrouwt uiteindelijk op haar innerlijke stem.

Als je deze kaart trekt dan ben je verbonden met het mysterie van het leven. Soms zul je dat niet begrijpen. Maar als dat gebeurt dan hoef je alleen maar verbinding te maken met wat je voelt. Voelt iets goed of niet goed? Dat is uiteindelijk een belangrijke indicator van hoe de situatie je zal beïnvloeden. Natuurlijk kun je bang zijn en daar is niets mis mee. Iedereen is zo af en toe wel eens bang. Maar waarom ga je er gewoon niet even bij zitten om echt na te gaan hoe iets voelt. Is er niet ergens een heel klein gevoeletje van opwinding dat ook wel een beetje leuk is? Gewoon heel klein. Vertrouw daarop.

Je innerlijke stem komt namelijk nooit tot je door grote luidsprekers. Juist dat hele kleine stemmetje, dat kleine gevoel is waarvoor je je open moet stellen en wat na verloop van tijd duidelijker wordt. Luister er zorgvuldig naar.

Waar de Magiër staat voor de bewuste processen, staat de Hoge Priesteres voor de onbewuste processen. Hersenonderzoek laat zien dat we vaak maar 10% van ons vermogen gebruiken. Dus wat gebeurt er met de rest? Gebruiken we het gewoon niet of begrijpen we nog niet wat er gebeurt? We kunnen waarschijnlijk nog niet meten wat er gebeurt maar worden onze hersenen wel volop gebruikt. Alleen merken we er soms niets van. Al wat we weten is dat je intuitie iets is om rekening mee te houden. Respecteer het mysterie. Probeer het niet te begrijpen, want daar is (nog) geen beginnen aan. Maak er gewoon gebruik van. Het is in ieder geval gemakkelijker dan er tegen te vechten.

Op die manier kan deze Priesteres niet bestaan zonder de Magiër. Dit koppel is goud waard en zorgt er voor dat alles kan gebeuren. Maak van beiden gebruik.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept