Psychologische test de vogel

De blauwe vogel (the blue bird)

“Beeld je het volgende in:

 elf GIF

DE VOGEL
Op een mooie zonnige dag, vliegt er plotseling een blauwe vogel door het openstaande raam bij je naar binnen. En hij kan de weg naar buiten niet meer vinden. Hij zit in een hoekje, stil, en iets in de vogel spreekt je enorm aan. Je besluit de fraaie blauwe vogel te houden.
Tot jouw verrassing is de vogel de volgende dag echter ineens geel geworden! Dit bijzondere vogeltje verschiet de volgende dag weer van kleur – op de ochtend van de derde dag is hij ineens helder rood en op de vierde ochtend totaal zwart. Welke kleur zal de vogel op de vijfde ochtend hebben?

1. De vogel verandert niet meer van kleur; hij blijft zwart.
2. De vogel wordt net zo blauw als de eerste dag.
3. De vogel wordt wit.
4. De vogel wordt goudkleurig.

Jouw reactie op deze situatie (vogel die van kleur verandert) geeft aan hoe je reageert op moeilijkheden en en onzekerheden in het normale leven.


 

1. Zij die zeiden dat de vogel zwart zou blijven hebben een wat pessimistische kijk op het leven. Heb je de neiging dat wanneer een situatie wat minder wordt, dit altijd zo blijven zal? Denk aan het spreekwoord “na regen komt zonneschijn”!

2. Zij die dachten dat de vogel weer blauw zou worden zijn de praktische optimisten. Je gelooft dat het leven uit ups en downs bestaat, goed en slecht en dat het geen zin heeft dat te bestrijden. Je accepteert dit en wacht tot er weer betere tijden zijn, zonder van je stuk te raken: “ook dit gaat over”.

3. Zij die dachten dat de vogel wit zou worden blijven koel en besluitvaardig onder spaning. Als een situatie slecht eruit gaat zien, dan zoek je een nieuwe situatie. Je telt je verlies en vind je geluk wel weer ergens anders.

4. Zij die zeiden dat de vogel goud zou kleuren zijn onverschrokken. Zij staan niet snel onder druk. Elke crisis heeft een kans in zich. Zij zouden zichzelf met Napoleon kunne vergelijken, die ooit zei: “‘Onmogelijk’? Dat is vast geen Frans woord”. Maar wees voorzichtig: er loopt slechts een dunne lijn tussen ‘onverschrokken’ en ‘roekeloos’.

 

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.