Geomantrie of Punteer orakel

Geomantrie of Punteer orakel

Verbind de uitleg met elkaar, n.a.v de vraag en door de regels te combineren

Orakelkaarten ontworpen door AnGeLWinGs

16 kaarten Geomantrie of Punteerkunst
Een zeer oud orakel.
Waarbij men met een pen of potlood stippen maakt op papier.
Deze stippen telt men op en zo kom je na 4 rijtjes stippen tot een uitkomst. Dit orakel kun je combineren met meerdere vragen.

Zie ook:
Geomantrie uitleg”

“In de middeleeuwen gebruikte men vaak dit orakel…een eenvoudig orakel dat in heel Europa werd gehanteerd en zelfs nauwe verwantschap vertoonde met voorspelsystemen in Arabië, Voor-Azië, West-Afrika en China.”

“De geomantie gebruikt de aarde, letterlijk het zand of de grond, als hulpmiddel bij het voorspellen. Het enige dat verder nodig is, is een stokje om putjes in het zand te prikken.”
Dat ‘putjes prikken in het zand kun je natuurlijk ook doen met potlood en papier. Je zet daarbij zonder bewust te tellen een aantal stippen op een rij, en maakt zo vier rijen. Elke rij bestaat uit een even of oneven aantal puntjes (of putjes) en dat noteer je op deze manier:

O O voor even
O voor oneven
Dit herhaal je tot je vier rijen hebt. Als je klaar bent, heb je een figuur gevormd, die een antwoord op je vraag oplevert volgens de regels van de geomantiek.

voorbeeld:
O O
O O
O
O
levert de figuur “Fortuna Major” op, wat groot geluk, veel succes betekent in wat je onderneemt.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.