Visuele persoonlijkheidstest: wat je als eerste ziet onthult je diepste onbewuste angst

 

In de psychologie zijn er verschillende soorten bewijs die ‘projectietests’ worden genoemd en die ons kunnen helpen onze diepste gevoelens te ontdekken, die in het onderbewuste liggen. Angsten, angsten, angsten, doelen, waarden en al die elementen van onze persoonlijkheid die defensieve mechanismen of impulsreacties in ons veroorzaken.
Van al deze bekendste projectieproeven is zeker die van Rorschach, dat wil zeggen de beroemde inktvlekken waarin, afhankelijk van wie er naar kijkt, verschillende soorten figuren in zitten, die elk een andere betekenis hebben; Of andere tests zijn die waarin een familiepapier of een boom op een vel papier moet worden getekend.

Hier is een test waarin u, afhankelijk van uw antwoord, uw diepere angsten en andere verborgen informatie kunt ontdekken die uw persoonlijkheid en karakter weerspiegelen.

Wat is de eerste figuur dat je op deze afbeelding ziet?
Visuele persoonlijkheidstest

1. Klein meisje

Als op de foto de eerste figuur die je ziet het kleine meisje is dat zit, is de kans groot dat je onderdrukte emoties uit je kindertijd komen. Het kan een trauma zijn onmiddellijk in de kindertijd, of zelfs in de perinatale fase, tijdens de zwangerschap, bevalling of het vroege leven. Er zijn talloze soorten gebeurtenissen die de geest van een kind kunnen markeren en in feite, als ze niet goed worden uitgewerkt, kunnen ze naar de volwassenheid worden gesleept en problemen of gevolgen veroorzaken.

Ten eerste is de relatie met je moeder cruciaal voor de emotionele ontwikkeling, bijvoorbeeld als het kind te veel tijd in het ziekenhuis moest doorbrengen, weg van de moederfiguur, of als de moeder weinig of geen genegenheid heeft getoond tijdens de eerste levensjaren, het is mogelijk dat alles onbewust wordt geprojecteerd door angsten en angsten in beslissingen die door volwassenen zullen moeten worden genomen.

2. Vlinder

Vlinder is een van de symbolen waaraan verschillende soorten betekenissen zijn toegekend. Volgens de interpretatie van dromen is als de vlinder helder en kleurrijk is, dit een teken van goede hoop, een nieuwe gebeurtenis in iemands leven, een nieuwe gelukkige en welvarende fase. Hoewel de vlinder donker en licht is, kan de betekenis ervan worden gekoppeld aan een kans die we niet kenden of niet konden vatten, aan een omstandigheid die nuttig zou kunnen zijn, maar die we niet hebben benut.

Ten slotte leidt de betekenis van dit symbool, afkomstig van de spirituele kant, de vlinder naar de wereld van de doden en wordt gezien als een transporteur van zielen in het hiernamaals. Als je aandacht is getrokken naar de vlinder, is het zeer waarschijnlijk dat je behoefte is om je weg te vinden door je ziel, of die van mensen die verdwenen zijn. Dit kan ook het gevolg zijn van een gevoel van verloren vertrouwen of de onbewuste angst voor de dood.

3. Aardbei

Deze aardbei, perfect in het midden van het beeld geplaatst en in grootte veel groter dan de vrucht die in werkelijkheid bestaat, vertegenwoordigt het hart. Sinds de oudheid wordt de aardbei voorgesteld als een symbool van liefde, omdat de legende zegt dat godin Venus vanwege de dood van Adonis niet kon stoppen met huilen, en elke traan die op de grond viel, produceerde aardbeien.

Als de eerste figuur die je zag die van een aardbei is, zit je in je hart waar je naar op zoek bent. De grootste angst is waarschijnlijk om een ​​liefdesrelatie tegen te komen die slecht kan aflopen, of om verliefd te worden op iemand die niet bij onze liefde past. Degenen die deze angsten hebben, verschuilen zich vaak achter relaties die niet vertrouwen en beginnen met het besef dat ze kort zullen zijn. De oorsprong van deze angst voor zo’n emotie heeft vaak een gecompliceerde relatie met een van de ouders sinds de kindertijd, maar ook de relatie tussen onze ouders en de manier waarop zij hun gevoelens daarover uitten Een van de ander voor ons.

4. Een schedel

De afbeelding van de schedel is niet echt aanwezig, maar het is een optische illusie die alleen kan worden onderscheiden door de combinatie van andere elementen die echt worden weergegeven.

Als het eerste beeld dat je zag een schedel is, is het zeer waarschijnlijk dat je onbewust de angst leeft om de teleurstellingen onder ogen te zien die kunnen voortvloeien uit relaties met andere mensen en vooral angst voor je dood of die van een persoon voor jou. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat het in het verleden een gevoel van hulpeloosheid heeft getoond in situaties waarin het niet mogelijk was om in te grijpen, zoals bij de keuzes van anderen of zelfs in het leven van iemand die ons heel dierbaar is. Het schuldgevoel en de hulpeloosheid mogen niet worden onderschat, maar het is noodzakelijk om met je eigen emoties om te gaan en deze uit te werken.

5. Bomen

Zoals reeds vermeld, is een van de bekendste tests waarbij men wordt gevraagd een boom te tekenen. De boom is het symbool van onze wortels en in dit geval betekenen twee bomen die een brug vormen waarschijnlijk dat er in ons een innerlijk conflict is dat we nog niet hebben kunnen oplossen. Vaak kennen we onze twijfels en onzekerheden heel goed en kunnen we juist daarom niet de beste oplossing vinden.

In deze gevallen zou het het beste zijn om iemand te raadplegen die een extern standpunt heeft, zonder enige voorkeur, doel of doel op onze persoon, omdat het ons kan helpen om de situatie anders te zien.

6. Spin

Een spin is een van de meest voorkomende angsten onder mensen. Het is een evolutionair overlevingsmechanisme dat ons extra bewust heeft gemaakt van kleine gevaren die ons omringden.

Een spin als symbool vloeit echter voort uit een diepere onbewuste angst dat onze omgeving niet veilig is.

Als je de spinfiguur als eerste op deze foto hebt gezien, betekent dit dat je onbewuste angsten voortkomen uit je onvermogen om je volledig veilig te voelen in een omgeving.

Je kijkt altijd tot in de details en probeert zelfs op de veiligste plekken iets verkeerds en gevaarlijks te vinden. Deze constante kijk op gevaar voorkomt dat je je volledig overgeeft aan mooie en gelukkige momenten, en je overdenkt meestal elk plan. Angst en paniekaanvallen kunnen iets zijn waar je mee worstelt.

Deze onbewuste angst om niet veilig te zijn komt vaak door een overactieve amygdala in combinatie met angstig gedrag. Je bent misschien opgegroeid tussen mensen die zich teveel zorgen maken, of het kan een denkwijze zijn die je zelf hebt ontwikkeld.

7. Teddyberen

De enige manier waarop elk kind altijd troost kan vinden, is door hun teddybeer te knuffelen. Het is de plek voor een uitje voor elk kind, een plek van begrip, veiligheid en zelfs warmte.

Dat is wat een teddybeer symboliseert, een vriend die onvoorwaardelijk begripvol is, een veilige plek vol warmte en liefde. Als er angst is, knuffelt elk kind zijn teddybeer, dat is de natuurlijke reactie van kinderen.

De teddyberen op deze foto zijn echter een beetje verwrongen, en het feit dat je ze voor het eerst zag, onthult iets interessants. Je bent bang om bang te zijn.

Deze angst vloeit voort uit een onbewust trauma dat waarschijnlijk ergens in je kindertijd is gebeurd, een gebeurtenis toen je angst ervoer en niets had om jezelf mee te troosten.

 

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.