Tarot17

17-star

Inspiratie, ideale liefde, onthulling van de waarheid.

U kunt hoge verwachtingen hebben, maar zult gauw echt in contact komen met universele energie, zodat u positiever door het leven kunt koersen.

Dit is een kaart van hoop en wijsheid en inzicht in grotere samenhangen. Ze symboliseert plannen die tot ver in de toekomst reiken, maar die we pas achteraf in volle betekenis kunnen waarnemen. Zoals bij zaaien gaat er enige tijd overheen voordat we de vruchtbare resultaten kunnen oogsten.

In de traditionele duiding werd De Ster samen met de Hogepriesteres en De Hiërofant gerekend tot de drie beschermende kaarten die een gelukkig welslagen aankondigen.

Voor ons werk betekent deze kaart het begin van een zinvolle bezigheid, en in de sfeer van ons bewustzijn geeft De Ster aan dat we onze toekomst plannen.

In onze persoonlijke relaties representeert De Ster veelbelovende ontmoetingen die toekomst hebben en opwindend kunnen zijn. Door deze kaart gekenmerkte relaties staan onder een gelukkig gesternte.

De Ster zegt je: “Ik ben het symbool van hoop, met mijn licht kun je de contouren ontdekken van de rest van je leven.”

Betekenis rechtopstaand
Balans, vrede, tevredenheid, begin van een nieuwe cyclus, naar je hoogste potentieel rijken, doen wat je altijd al moest doen, bestemming, potentieel, alles valt op zijn plek, ondanks alles toch optimistisch zijn, hoop hebben en houden, vertrouwen in de toekomst, een goed gevoel hebben bij wat je te wachten staat.

Betekenis omgekeerd
Verlies van hoop en richting, teleurstelling, depressieve klachten, uitputting, slecht voor jezelf zorgen, blijven hangen in slachtofferschap na een levensveranderende ervaring, alle hoop verliezen, geen gat meer zien in je situatie, baaldag.

Te stellen vragen
Hoe ga ik verder vanaf dit punt?
Wat vertelt mijn innerlijke gids me?
Hoe leer ik luisteren naar de stille instructies?
Hoe geef ik me over aan stilte na de storm?
Wat kan ik doen om beter om te gaan met stilte? Hoe kan ik mij beter ontspannen?
De Ster in de praktijk
Daar zit je dan. Je zit op je kont op de grond na die levensveranderende ervaring. Wat er gebeurde was ongelovelijk. Maar nu ben je hier en dit is al wat je hebt: niets. Alleen jezelf.

Je voelt je verslagen en alleen. In gedachten kijk je terug naar hoe je leven was en even voel je de teleurstelling en het verdriet over wat was en wat nooit meer zo zal zijn.

Maar toch… als je omhoog kijkt naar de hemel dan zie je ‘m: een sprankel van hoop. Een helder licht dat naar je lijkt te wijzen alsof het wil zeggen: het zal allemaal goed komen. Alles komt goed. Niet zal hetzelfde blijven, maar alles komt goed.

Je zit daar en kijkt omhoog. Je voelt je lichaam ontspannen. De gedachte dat je beschermd wordt voel je helemaal om je heen.

En dan bedenk je opeens: dit is een nieuw begin. Door alles te verliezen kun je opnieuw beginnen en opnieuw definiëren wie je wilt zijn en waar je heen wilt. Je zucht diep van opluchting. Je voelt je beter dan je je ooit hebt gevoeld. De laatste tijd voelde je alleen maar stress en emoties gierden door je lichaam. Nu voel je je ontspannen alsof niets kan gebeuren maar toch alles. Je gelooft weer in het goede om je heen.

Deze kaart vertelt je dat je een nieuwe kans krijgt om te veranderen wat je wilt. Pak die kans en maak er gebruik van. Als je je doel duidelijk hebt ben je vanaf nu in staat om je omstandigheden te verbeteren. Houd alleen wel in de gaten of je doelen zuiver zijn en niet gebaseerd op angst, verdriet of haat.

Pas als je echt opnieuw wilt beginnen kun je opnieuw beginnen. Zit er toch nog een emotionele verbinding met het verleden in je, dan zul je je eerst los moeten maken voor je door kunt gaan naar de toekomst.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept