Vampier6

Onsterfelijk

 

Trefwoorden
Familie die opeist, druk van gelijken

Beschrijving
We hebben gemerkt dat voor veel mensen hun familie en vriendschappen die ze zijn aangegaan, een uitputtende en verterende invloed op hen kunnen uitoefenen. Of het nu hun genegenheid is dat ze zich zo sterk verbonden voelen met hun familie waardoor ze geen liefde meer aan iets anders of aan anderen kunnen geven. Of dat de familieband zo sterk is dat hij bijna een familielid verstikt, we weten dat wat we eens hadden, en velen van jullie hebben – familie – van tijd tot tijd de ontwikkeling van de ziel en het wezen kan verstikken. Als je deze kaart trekt, willen we je een jong vampier-meisje laten zien, één van ons, Lucrezia Borgia, wier familie haar jeugd en schoonheid gebruikten ten gunste van hun politieke ambities. Haar nauwe relatie met haar broer Cesare Borgia, hield op alle manieren het ontstaan van emotionele relaties met anderen tegen. Voor veel mensen kan de eigen familie ook dit gevoel geven. Ze kan zoveel loyaliteit vragen dat je verstrikt raakt in het netwerk van de familie, je doet niets zonder hen. Dit kan je potentieel verminderen en we willen graag laten zien dat een aantal van je overtuigingen niet zijn gevormd omdat je die die zelf hebt ondervonden, maar je als voedsel zijn gegeven, bijna net zoals moedermelk, of als het bloed dat wij vampiers van ons slachtoffer nemen. Je wordt opgeslokt door de familie, door haar tradities en door waar zij behoefte aan heeft. Door de hoop en de dromen van het hoofd van de familie, man of vrouw, wordt verwacht dat je al je eigen wensen opzij zet en de overtuiging dat je die ook niet moet hebben, om de machtsuitbreiding van de familie of de dynastie te bevorderen. In sommige families kan het een narcistische ouder of bloedverwant zijn, die jouw bestaan beschouwt als een bron van energie die voor de eigen vervulling van een behoefte kan worden gebruikt. Het tot uitdrukking brengen van je eigen zelf is nooit je belangrijkste doel geweest, en om je eigen weg te ontdekken zal het een strijd met een gevoel van schuld en angst voor straf betekenen. Maar de familie waarin je werd geboren vraagt nu meer van je dan zij geeft, en het is tijd dat je gaat ontdekken wie je zou kunnen zijn, als je de ruimte krijgt om je dromen te verwezenlijken. Het is tijd dat je in beweging komt ten aanzien van hun eisen en behoeften, ook al is het maar voor korte tijd, en je de vrijheid weer kunt ruiken, in plaats van een clubje nauw verweven en gelijkgestemde familieleden die dezelfde achternaam of hetzelfde belang hebben. Je bent meer dan je familie alleen. De familie is niet alles. De groepsgedachte is een machtig iets. Maar voor jou geldt dat je je op een gezonde manier weer moet laten gelden. Je moet nu zoeken naar een vorm van vrijheid die ontstaat door een scheiding van je familie, fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel, een scheiding van hun behoeften, hun eisen, de banden die je zelf een poos hebt gecreëerd.

Zegeningen
De liefde en de beslotenheid van deze groep hebben je een heel goed gevoel gegeven van wie je bent, en wat je hier op aarde moet doen. Maar wij vragen nu van je dat je wakker wordt uit deze situatie, omdat deze de ontwikkeling van je ziel overschaduwt en je weerhoudt van je groei als mens. Je staat boven wat je familie van je verwacht, of de familie die je heeft geadopteerd. Je bent meer dan zij zeggen dat je bent, meer dan zij je laten zijn, meer dan je jezelf hebt toegestaan toen je in hun kringen verkeerde. Het is tijd om te gaan scheiden.

Verwensing
Als je niet op ontdekkingsreis in jezelf gaat, raak je verstrikt in het web van het familieleven en beperkte begripsbepaling van je zelf – en denk er aan, dit kan ook betrekking hebben op vrienden die overtuigingen hebben over wie je moet zijn, en op welke manier je de dingen moet doen. Je moet een hoge prijs betalen voor deze goedkeuring – het is verbruiken van de dingen die zich in jou ontpoppen en nog tot bloei moeten komen. Als je liever jezelf wilt zijn dan gewoon een lid van een groep van wie jij niet de leider bent – dan is het tijd om de alternatieven te onderzoeken.

Advies
Denk er aan dat je jezelf bent en dat je je eigen leven kunt creëren. Je bent vrij en verplichtingen kunnen nu wegvallen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.