Vampier35

Opofferen

Trefwoorden
(Zelf)verloochening, offeren, loslaten

Beschrijving
De mensen hebben een grote weerstand tegen het maken van keuzes. En je mag ons vragen wat keuze te maken heeft met opofferen, de titel van deze kaart. Maar de kern van opofferen is kiezen. Want het leven met zijn talloze mogelijkheden vraagt van je dat je keuzen maakt. En we merken steeds weer dat velen van jullie weigeren te kiezen. Maar dan word je gedwongen om een keuze te maken, een die een ander past. Het is tijd om eens na te denken waar je de meeste waarde aan hecht, en wat je het minst graag wilt opgeven. Het woord ‘opofferen’, en we weten dit omdat we al langer leven, is een manier om hetgeen je opgeeft heilig te verklaren. Het is een verlies. Het is pijnlijk. Het doet ertoe. De leegte die achterblijft betekent iets en moet worden opgevuld met iets van meer betekenis. Maar net als zovelen, zul je niet kiezen. Je wilt iedereen te vriend houden. Je wilt niemand in de steek laten. Je denkt niet na over wat het beste is. Want wat het beste is doet je bloed sneller stromen, en geeft je ziel vleugels. Het beste is dat je weet wat je in je hart voelt en je je eigen signalen kent, en je je zoveel als mogelijk vasthoudt aan het goede in jezelf. Je hebt geen tijd voor iedereen, ruimte voor iedereen en liefde iedereen. Je protesteert misschien, je vraagt je misschien af of je van iedereen onvoorwaardelijk moet houden. Maar dat is een illusie. Zelfs in de liefde moet je keuzen maken. Dus we vertellen je nu dat je iets moet (op)offeren. Je moet iets kostbaars opgeven. Wanneer je dit doet, doe het op een mooie manier. Laat het de moeite waard zijn en laat het meetellen. En doe het weloverwogen. Neem niet de rol van slachtoffer aan. Maak je keuze en wees ook krachtig en meedogend.

Zegeningen
Je mededogen, je gemoed en je empathie zullen groter worden als resultaat van het offer dat nu van je wordt gevraagd. Niet door een ander. Maar je eigen ziel vraagt je dit te doen. Je bent sterk genoeg om dit te doen. Maar je hebt het nooit zeker geweten, omdat je jezelf nooit op de proef hebt gesteld. Dit moet je nu doen. En je zult zien hoe sterk je werkelijk bent.

Verwensing
Je twijfelt of je dit kunt opgeven. Misschien voel je je zwak. Voorheen waren excuses een uitvlucht voor je. Maar nu ben je er klaar voor.

Advies
Misschien moet je iets opgeven – het kan zijn dat, omdat je denkt het goed is voor je ziel, je iets moet loslaten dat je op veel manieren een voldaan gevoel geeft, je opwindt en je geruststelt. Het kan het opofferen van uitslapen zijn om op te staan en aan de gang te gaan. Het kan het opofferen van de luxe van een salaris (vaste baan) zijn om je ware roeping te onderzoeken. Het kan het loslaten van comfort betekenen om een ontdekkingsreis te maken. Het kan het opofferen van je eigen tijd zijn om te gaan zorgen voor iemand die jou op dit moment nodig heeft. Wat het ook is, kies. Weet dan dat dit offer werkt en gebruikt kan worden om je karakter te louteren en op te poetsen – zodat je nog meer op een engel gaat lijken.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline