Vampier31

Prooi

Trefwoorden
Achtervolgd, inbreuk, bekeken

Beschrijving
Wanneer je achterna wordt gezeten, door mensen zoals jij, kun je er vaak niet achter komen wat er aan de hand is. Het beetje beschaving dat we allemaal hebben, zelfs wij, speciaal wij, helpt ons vriendelijker te lijken dan we zijn. Sommige mensen zijn jagers. En dat maakt anderen een prooi. Op dit moment zijn jullie van mening dat degenen die zijn gekwetst, of benadeeld, dat op een of andere manier zelf hebben aangetrokken. En de jagers gebruiken dit argument graag. Want het is een manier om te zeggen dat de prooi zichzelf opoffert. En daarvoor willen we je waarschuwen. We willen je nu vertellen dat er iemand is die je als een prooi ziet en zichzelf als de jager. En hoe meer je wordt overtuigd dat je deze rol wilt spelen, en dat het jouw fout is, des te meer macht zullen ze hebben. Je trekt deze kaart wanneer je er op wordt voorbereid om te worden gekrenkt. In jouw wereld zijn er veel voorbeelden van misbruik en monsterachtigheden tussen mensen. En vaak is het degene die het dichtst bij je staat die je het kostbaarste zal ontnemen. Word geen prooi. En nodig deze jager niet uit. Je hebt niet gevraagd om de slachtofferrol die hij je wil laten aannemen, behalve als het gebeurt door de omstandigheden. Er is geen contract waarin staat dat je je als slachtoffer moet gedragen. Als het verkeerd voelt, zeg het dan en spreek het uit. Dat er op je wordt gejaagd, dat je een prooi wordt, daar hoef jij de verantwoordelijkheid niet voor te nemen en ie hoeft niet ook zo te worden. Je kunt het script dat de jager in zijn hoofd heeft veranderen. Je kunt de uitkomst wijzigen. Je kunt weigeren een prooi te worden. Je kunt het spel op een heel andere manier spelen dan de rol die ie was toebedacht. In feite moet je die rol helemaal niet spelen.

Zegeningen
Je kunt stand houden, en je bent sterk, knap en krachtig. Het is tijd om op te komen tegen iemand die je pest of tegen iemand die jou de schuld geeft van zijn eigen slechte gedrag. Jij hebt de omstandigheden waarin je je nu bevindt niet zelf aangetrokken. Je bent veel sterker dan men denkt.

Verwensing
Er worden leugens verteld en er wordt gemanipuleerd zodat je de omstandigheden accepteert. Dit kun jij veranderen door duidelijk nee te zeggen – en te zeggen dat het verkeerd is en dat het niet voor jou bestemd is.

Advies
Word geen prooi om de honger van een ander te stillen. Weiger niet om jezelf te helpen, en verval niet in de rol van slachtoffer. Neem goede raad aan, vraag waar ie recht op hebt – inclusief onschuld – en sta sterk tegenover degene die jou wil verslinden. Je kunt niet altijd winnen, maar de grootste strijd waar je nu tegenaan hikt is de strijd in jezelf die zegt: ‘Ik geef het op. Niets gaat zoals ik het wil.’ Maar wanneer jij gelooft dat je de moeite waard bent om voor te vechten zal dit niet gebeuren.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline