Vampier3

Kennis

Trefwoorden
Studeren, leren, opvoeding

Beschrijving
Kun je je voorstellen hoe het zou zijn als een leven van meer dan duizend jaar, of meer, zich voor je uitstrekte om te leren, te studeren en ontdekkingen te doen? Want dat hebben wij vampiers – een eeuwigheid om kennis te vergaren. De besten onder ons nemen deze schitterende gelegenheid waar om te studeren, te leren en om wijsheid te ontwikkelen. En met deze kaart kunnen we zien dat wijsheid jou nu opzoekt. Vraag jezelf af: ‘Wat wil ik graag leren?’ Wat we (be)studeren kunnen we met elkaar delen. Als we leren, is dat om onze behoefte te vervullen om te begrijpen wat er over is van onszelf als mens. We willen een beter en dieper begrip krijgen van ons gevoelsleven tot nu toe – de kou die we voelden, de manier waarop de mens zich heeft ontwikkeld – de medicijnen, de technologie – terwijl jullie natuur en een deel van de onze onaangeroerd is gebleven, nog in een beginstadium is. Wanneer je deze boodschap van ons ontvangt, is het tijd om de grote schatkamers van wijsheid die in jouw wereld bestaan in ogenschouw te nemen. Het is tijd om verder te kijken dan te worden ‘vermaakt’ met het voornamelijk onbeduidende entertainment op televisie – stoppen met slaapwandelend door het leven te gaan – en je bewust te worden hoe kostbaar het leven is dat nog voor je ligt. Vraag jezelf af, wat wil ik leren? Een taal? Schilderen? Positief denken? Je geest gebruiken? Misschien trekt het (be)studeren van medicijnen, kruiden en andere nuttige wetenschappen je aan. Dan zeggen we dat het nu tijd is dat je weet dat je meer mogelijkheden hebt om te studeren en te leren. Misschien is er wel een bibliotheek in de buurt. Die bibliotheek kan zich voordoen in een traditionele vorm met veel planken met mooie boeken – het kan ook een boekwinkel zijn, met boeken waarvan je gedacht had dat je die nooit zou kopen… en het kan komen in de vorm van een medemens, die zoveel kennis bezit dat hij/zij wel een levende bibliotheek lijkt. Het is nu tijd om meer te gaan lezen, te ontdekken en te leren. Leef, en kom tot bedaren, en ondervind alles wat je graag wilt – de schat die je krijgt door het lezen van verhalen en het opdoen van kennis uit boeken. Deze kaart kan ook betekenen dat je je werk, geloof en kennis beter kunt onderbouwen door onderzoek te doen. Het is niet altijd genoeg om maar gewoon ‘aan het werk’ te gaan. Verdiep je ook in de geest van anderen, en ontdek de ongelooflijke rijkdom en het potentieel van de menselijke geest en ontwikkel de jouwe ook. Je hebt nog heel veel tijd in het verschiet, en er ligt kennis op je te wachten – je hoeft alleen maar naar de bibliotheek te gaan en te werken met de magische schat van informatie die deze bezit. Denk niet hoeveel tijd het zal kosten om te leren – denk aan hoeveel plezier je van de kennis krijgt, en hoe succesvol je je zult voelen.

Zegeningen
Weet dat je wordt geroepen om weer te gaan leren, een echte leerling te worden, en de lange weg te volgen van briljante mensen die zo veel leren en dan de kennis weer doorgeven. Boeken spelen hierbij een belangrijke rol, net zoals lezen, onderzoeken en notities maken. Er kunnen zelfs lezingen zijn – waarbij je een van je levende vrienden zou kunnen bespioneren die het geluk uitstralen dat jij uiteindelijk ook krijgt wanneer helemaal opgaat in de schoonheid van je goede verstand.

Verwensing
Je kunt geen zin meer hebben om te studeren, of dat je te ‘wat dan ook’ bent, te oud, te druk, te weinig geld hebt, om de boeken met kennis open te slaan en te leren. Maar de bibliotheek van de wijsheid van de wereld wordt nu voor je geopend, en het zou goed zijn om deze met discipline te benaderen.

Advies
Je zult goddelijk worden geleid om de juiste studie te ontdekken en de beste boeken om nu te gaan lezen. Je leert steeds en dat maakt je wijs!

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.