Vampier26

Jaloezie

Trefwoorden
Afgunst, straf, van koest veranderen

Beschrijving
De Lamia is een legendarisch wezen, één van de vampiers, uit het oude Griekenland. Ze was eens de koningin van het land dat nu Libië heet, en ze was zo mooi dat ze de aandacht van de god Zeus trok, die haar zijn liefde schonk en veel kinderen. Als straf dat er zoveel van haar werd gehouden, werd ze vervloekt door de godin Hera, de vrouw van Zeus die haar wel moest verdragen. Door de vervloeking van Hera werd ze vanaf haar middel een slang, die hongerde naar het bloed van haar eigen kinderen. Het overwinnen van haat en jaloezie om er zelf beter van te worden is de boodschap die Lamia voor jou heeft. De wens om goed voor jezelf te zorgen, je zegeningen en waar je van houdt hebben anderen jaloers gemaakt. Dit heeft je een gevoel van schuld en angst bezorgd. En nu bestaat het gevaar dat je jezelf straft, gewoon omdat een ander wil dat je pijn wordt gedaan. In plaats van te lijden, kun je veranderen en kun je sterk worden, zelfs als er iemand is die je kwaad wil doen en die zoveel macht heeft, zoals Hera. Leer van Lamia als slangenmens, dat de slang het goddelijke vrouwelijke betekent, en een wezen is dat een nieuw huid krijgt, een felle moeder is en die de kleinste verandering van energie en trilling kan voelen. Jij kunt die minimale verandering nu ook waarnemen. Je bent in staat om op welke bedreiging en welk gevaar ook te anticiperen. Ze kan haar ogen niet dicht doen – haar geschenk aan jou is dus om je ogen wijd open te houden, om alle veranderingen op te merken en eerlijk te zijn over wat je ondervindt. Je hebt een sterke kaart gekozen – en als je deze hebt getrokken, heb je de kracht om meedogenloos te blijven, te beschermen wat ie hebt en je te verbinden met het goddelijke vrouwelijke. Het kan ook zijn dat er over je geroddeld wordt en over je seksleven wordt gepraat. Daag degenen die kwaad over je spreken uit, zeg wat je dwars zit en verklaar ie nader. Laat anderen je manier van doen niet in twijfel trekken wanneer het hun eigen daden zijn die ze over het hoofd zien.

Zegeningen
Lamia leert ons dat je niet hoeft te accepteren wat de mensen over je zeggen. Zij hoeven niet over je te oordelen. Hun woorden zijn vals. Je hoeft ie nooit naar hun te richten. Je bent te vertrouwen en je bent een mooi persoon.

Verwensing
Het leven kan wreed en moeilijk zijn, en je overdonderen. Dit gebeurt op dit moment een beetje. Woorden kunnen kwetsend zijn – doe iets om de invloed hiervan zo klein mogelijk te doen zijn.

Advies
Wanneer je ontdekt dat je ‘slecht’ of een ‘duivel’ wordt genoemd, of ervan wordt beschuldigd dat je dingen doet die anderen kwetsen, ga dan eerst na wat je geweten zegt. We hebben immers allemaal vergissingen gemaakt – vooral wij vampiers. Maar Lamia leert je dat je niet gek moet worden van verdriet, of dat je je kwaad moet laten maken door de wreedheid van een ander. Wees zelf een voorbeeld. Wees sterk. Deze tijd gaat voorbij. Herinner jezelf en anderen er aan dat er ook kwaad wordt gesproken over degenen die kwaad spreken. Niemand kan hieraan ontsnappen.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline