Vampier19

Maenade

Trefwoorden
Droefheid, extatisch ritueel, loslaten van energie

Beschrijving
Maenaden, wat de razenden betekent, zijn de nimfen van de god Dionysus, god van de wijn, het plezier en de dans, en wanneer ze de ruimte krijgen voor hun rituelen, raken ze in extase, waar dierlijke lusten, instabiliteit, waanzinnige dansen en gulzigheid allemaal zijn toegestaan en worden gevierd. In dat licht gezien wordt er, ook door jou, uiting gegeven aan de goddelijke dwaasheid die we allemaal bezitten en die betrekkelijk veilig is en vanzelf verdwijnt. Wanneer ze met deze kaart aan jou verschijnt, is het nu voor jou tijd om een veilige ruimte te ontdekken om te doen wat je altijd als onveilig hebt beschouwd. Wat betekent dit? Je kunt ernaar verlangen om vrij te zijn, wild en losgelaten… om alle remmen los te gooien en jezelf te uiten door te gaan dansen, seks te hebben, te feesten en je te bedwelmen… en nu verschijnt ze aan jou, dit schepsel dat je zal verslinden als je niet een manier vindt om uiting te geven aan wat je zo graag wilt. Want dat is vampiergedrag – de drang om uitdrukking te geven aan de goddelijke dwaasheid die je geestelijk uitput als je die nog langer onderdrukt – dan verscheurt de vampierachtige maenade je. Dan zou je verslaafd kunnen raken. Wanneer je teveel toegeeft aan de dwang van je lichaam die een claim legt op je geest. Deze maenade kijkt nu naar jou, met giftige ogen, klaar om je je beïnvloeden als je nu niet begint met de mooie dwaasheid van het leven op jouw manier opnieuw te gaan ontdekken. Als je nu niet begint met dansen, een beetje plezier, het bewust zijn van jezelf los te laten, dan vecht je met iedere dag, dan zal ze je vinden en haar bladeren zullen je vergiftigen, zelfs als je ze heerlijk vindt. Het is tijd voor een beetje dwaasheid. Het is tijd om de nectar van liefhebben, wijn en gelach te gaan drinken, totdat je er buikpijn van krijgt… het is tijd.

Zegeningen
Het is veilig om gevoelens van intense gelukzaligheid en geluk, zelfs opwinding toe te laten. Het diep van binnen voelen en jezelf toestaan om helemaal in extase te geraken is op dit moment een mooie ervaring voor je! Het is veilig om dit onder de huidige omstandigheden te laten gebeuren.

Verwensing
De angst dat goddelijke dwaasheid voor altijd zal zijn, dat er een zekere afstand zit tussen de gelukzaligheid van de maenade en krankzinnigheid. Jezelf zo aan banden leggen dat je je hierdoor onderdrukt voelt en je je daarom op een ongezonde manier uit.

Advies
Dansen, uitgaan en je uitleven met rituelen die een veilige uitlaatklep zijn voor je wilde behoeften moeten nu worden gecreëerd – want anders ontdek je misschien de krachten die zo hun best hebben gedaan om je te beschadigen. En als je de dingen op een gezonde manier doet, zal er een bepaalde schoonheid zitten in de dwaasheid. Geen controle meer. Ontdek een veilige plaats. Vind de juiste mensen. En laat je gaan, alleen maar voor een klein poosje, in de tempel die jij hebt gecreëerd. Doe het, en de transcendentie zal volgen – het verliezen van jezelf leidt naar het een worden met de Grote Geest, de grote geest van deze wereld en van de andere wereld, en wanneer je naar deze plaats gaat, en drinkt uit de Heilige Graal van het leven, zul je je weer als nieuw voelen, heel en helemaal terug op aarde, Dit zal je kracht geven.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.