Vampier14

Mededogen

Trefwoorden
Empathie, sympathie, vriendelijkheid

Beschrijving
Er zijn momenten in ons leven dat de omstandigheden en de mensen en wat we zien ons een bepaalde vrees aanjagen. Het is de afschuw dat je niet kunt geloven dat dergelijke wreedheid en slechtheid en onrechtvaardigheid in de wereld bestaat. Wanneer we willen, kunnen we onze gedachten, ons hart en onze energie elke dag blootstellen aan gebeurtenissen die voor ons genoeg tragedie bevatten om namens de andere mensen, dieren en alle medeschepselen met wie we op aarde leven pijn te lijden. Wij, kinderen van de nacht kennen dit lijden ook en soms kunnen we dit geen moment langer verdragen. Soms hebben we geen geduld meer, op momenten dat we naar voren treden en degenen dragen die zo ontzettend lijden. Deze kaart bevat elementen van jullie grote geloven – jullie mooie Christus, tot vlees gemaakte God, op het moment dat hij van het kruis wordt genomen, op het moment dat hij wordt bevrijd van het lijden. Op deze manier willen we je laten weten dat al het lijden dat je ziet, al het ongemak dat je kunt waarnemen, ook voor ons onverdraaglijk is. Dus wij moeten ons laten zien, en zelfs (iod weigert hulp niet, zelfs niet wanneer het van iemand komt van wie velen willen beweren dat zij het tegendeel is van alles van wat men als goed beschouwt. Wanneer je deze kaart krijgt, weet dan dat de meest onwaarschijnlijke harten medelijden bevatten, en soms kunnen ze het lijden om hen heen evenmin verdragen als jij. Ze worden een bondgenoot, die diegenen troost die zijn gevallen, die niet kunnen opstaan en niet de stap kunnen nemen om hun eigen leven opnieuw te laten beginnen. Dit diepe medelijden betekent dat zij het niet makkelijk willen hebben, of hun leven met ontberingen willen verlaten, omdat ze weten dat waar ze nu zijn, ze het meeste goed kunnen doen. En er zit veel goeds in ons en zoveel goeds in jou. Als je valt, zul je worden opgevangen in sterke armen en worden geholpen en teder gekoesterd. Je zult met respect worden behandeld, ofschoon je je hier misschien nu niet van bewust bent. En degene die jou oppakt, wanneer je in de knoop zat, wanneer je bent gevallen, is niet degene van wie je dacht dat hij je zou helpen.

Zegeningen
Dit is een mogelijkheid om van gedachten te veranderen over wie medelijden kan tonen en wie zorg voor een ander heeft. Want de belangrijke koesterende tederheid en het verlangen om de ellende in de wereld te verzachten door vriendelijk voor jou te zijn op dit moment, zal uit een onverwachte hoek komen. En ofschoon je nooit aan een van hen, of aan dit type, had gedacht, hun handelen bevat veel goeds, voor wie er aandacht aan schenkt.

Verwensing
Misschien ben je bang dat het accepteren van hulp betekent dat men denkt dat je zwak bent. Wanneer je de hulp accepteert die je wordt aangeboden, zul je sterker worden en die kracht zal het duidelijkst worden gezien.

Advies
Deze kaart kan ook een tijd aankondigen dat je op zoek bent naar vrijwilligerswerk, om anderen te helpen in onverwachte situaties… en op een bepaalde manier de belichaming wordt van de heilige menselijke uitdrukking, het mooiste medeleven

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.