The Light Seers Orakel 15

15 – Duivel

Tarot van de Lichtziener – Duivel

Lichtprofetie: ondeugden. De klauwen van verslaving. De behoefte aan bevrijding. Gezonde en ongezonde seksualiteit. Materialisme. Mijn schaduwzelf. In de val lopen van je eigen illusies. Manipulatie. Lieg tegen jezelf. Verleiding.

Schaduwprofetie: bevrijding. Overwinning op verslaving. Cruciaal moment. Bevrijding. Bewustzijn. Dat je je energie verspilt. Hulpeloosheid. Kettingen breken.

De duivel strekt zijn hand uit en schenkt bevrijding van de hatelijke, veelbelovende aardse en materiële genoegens. Hoewel deze release soms nuttig en noodzakelijk is, verbergt het het feit dat het alles biedt waar je misschien verslaafd aan bent. Van alcohol, drugs, werk en seks tot meer subtiele verslavingen, zoals relaties van mede-afhankelijken of de giftige invloed van anderen, alles wat je in de val kan lokken of je leven kan overnemen, kan buitensporig schadelijk zijn. De duivel is een zetje dat je in je eigen schaduw stort. Hij zal je lokken en je zult ofwel volledig in de duisternis moeten duiken, ofwel werken aan het helen van de relatie met je mooie hart. Wees je bewust van de dingen die je tijd, je energie en je liefde kosten en je leeg achterlaten. Onthoud dat verslavingen er niet eng en demonisch uit hoeven te zien totdat ze in volle bloei zijn. Probeer jezelf te bevrijden van de boeien die je gevangen houden. Kijk in het donker naar bepaalde aspecten van jezelf als een bron van licht.

Interpretatie van de DUIVEL

De duivel zit in de lay-out (positie) voor werk. Winst (vaak leningen of beloften van winst), of “achtergelaten” geld. Criminele zaken, bordelen, kansspelinrichtingen.

Succes is misschien tijdelijk, maar op dit moment is alles in orde. Seksuele aangelegenheden op het werk.

De duivel zit in de afstemming (positie) op gezondheid.  Gezondheid wordt misbruikt, maar het duurt nog steeds.

De duivel zit in de lay-out (positie) voor relaties. Seks tot perversies: ze zijn het gebruikelijke zo beu dat ze op zoek zijn naar iets nieuws. Kan duiden op een burgerlijk huwelijk.

De duivel in de afstemming (positie) op het psychotype van een persoon. Sanguinisch. Ze houden ervan om in stijl te leven. Waardeer mooie kleine dingen, subtiliteiten, esthetiek.

Kan een goede kok zijn.

Ze houden van wandelen en reizen. Sprekers. Ze praten graag over belangrijke onderwerpen (vaak met begrip van het probleem). Psychologen (weten aan welke draad te trekken).

Verlangen naar het mysterieuze: worden vaak esoterisch, aanhangers van welke leer dan ook.

Mogelijkheid van homoseksualiteit.

De duivel in de lay-out (positie) van advies of waarschuwing . Tip: Besteed meer aandacht aan de materiële kant van het leven, de geneugten, seks.

Waarschuwing: uiteindelijk zul je moeten betalen voor plezier.

Kan duiden op gevaar voor bedrog (in combinatie met een omgekeerde priester, maan of nar).

De duivel in de lay-out (positie) als gevolg. Over de verdiensten van de vraag: op materiële vragen “ja” met een waarschuwing over gratis kaas.

Het kan de verwarring van de situatie betekenen, het onbekende. Men neemt wishful thinking aan of daar gaat de vraag niet over.

Een kaart met geheime kennis of beheersing ervan (vaker hekserij). Kan duiden op sekten of oude religies (oude goden).

Zal het werken?  De duivel vloog en liet zijn been hangen. Wees niet te lui om jezelf af te vragen – waarom heb ik dit allemaal nodig?

Wat ligt ten grondslag aan onze relatie?  Duivelse verleiding, en vooral seksueel. “Het sombere, vage vuur van verlangen.”

Magie in mijn leven?  Nog steeds vragen!

Wat is mijn gezondheidstoestand? Crisis op alle fronten.

Duivel ondersteboven

Algemene betekenis: Het is tijd om te betalen. Het kan een situatie betekenen van afwijzing van materiële belangen ten gunste van spirituele.

De duivel zit in een omgekeerde positie in de lay-out (positie) voor werk. Geldverlies, inkomensverlies. Vertrek naar een klooster (sekte). Onvervulde verwachtingen.

De duivel bevindt zich in een omgekeerde positie in de lay-out (positie) voor gezondheid.  Slecht. Het kan seksueel overdraagbare aandoeningen, alcoholisme, drugsverslaving betekenen. Destructieve magische effecten.

De duivel zit in een omgekeerde positie in de lay-out (positie) voor relaties. Het kan een voorkeur betekenen voor spirituele communicatie of seksuele onverenigbaarheid. Relatiemoeheid.

in de afstemming (positie) op het psychotype van een persoon. Achterdocht, wanhoop, een gevoel van ineenstorting, een pijnlijke perceptie van de werkelijkheid.

De duivel bevindt zich in een omgekeerde positie in de lay-out (positie) van advies of waarschuwing. Tip: denk meer na over het spirituele.

Waarschuwing: gevaar voor vermogensverlies.

De duivel zit daardoor in een omgekeerde positie in de layout (positie). Materiële kwesties – verliezen; spirituele zaken – aanwinsten (bijvoorbeeld ervaring opdoen als gevolg van verliezen). Kan een van de geheime informatiekaarten zijn, vooral als deze als bevestigingskaart uitkomt.

De combinatie van de Major Arcana met de Devil Arcana

Duivel + Toren = Verlies. De combinatie van deze twee kaarten is gewoon een explosief mengsel. Door onze eigen arrogantie komen we in lastige situaties terecht.

Duivel + Ster = Vernieuwing. Mentale onenigheid ligt achter je, je hebt weer kracht kunnen verzamelen. Door je innerlijke chaos en impulsen te temmen, heb je veel gewonnen.

Duivel + Maan = Gebonden aan een vrouw. De maan, met zijn kwetsbaarheid en wisselvalligheid, verdikt alleen maar de sluier van mysterie waaronder de krachten van de nacht opereren.

Duivel + Zon = Gebonden aan een man. Een voorbeeld van de strijd tussen duisternis en licht. Riot, de strijd van duistere krachten met de Waarheid.

Duivel + oordeel = afdaling naar de hel. Voor het feit dat u zelf probeerde te voorkomen dat u de waarheid zou ontmoeten. En van dit pad mag je niet afwijken. Het is al laat.

Duivel+Wereld=Licht aan het einde van de tunnel. Een persoon komt als overwinnaar uit een slopende strijd met de oncontroleerbare krachten van zijn eigen ziel.

Duivel + Nar = Gevangenschap. Illusies zijn erg sterk, maar wanhoop niet. Een beetje moed en geduld en je zult deze glibberige helling kunnen overwinnen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.