lenorgilde26

Het Boek

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Geheim, Verdringing, Geheime liefde

Het boek van de kennis, het boek vol geheimen, mijn inhoud is onderwijzend en persoonlijk. Ik kan je project zijn of je onderzoek, en soms je studie- of dagboek. Kijk goed naar de andere kaarten want ik lig niet alleen, en met de Zon (31) kijk je dwars door me heen. Ik ben verborgen, ik ben onbekend, maar soms kom ik iets te weten.

Het Boek vestigt de aandacht op de macht van kennis en het belang kennis te bezitten. Misschien betekent deze kaart dat er iets is wat iemand moet weten, maar dit wordt slechts duidelijk door de kaarten eromheen.

Het Boek herbergt de wereld van verbeeldingskracht. Het boek in de Vergulde Visioenen belooft ons mysterieuze verhalen. Het heeft een mechanische draaischijf op de voorkant, wat staat voor de moeite die het kost om te leren. Het Boek gaat aan de rechterkant open, wat bij de reading de richting van het leren aangeeft, of letterlijk wat er wordt geopend door te leren. Bijvoorbeeld: als de Hond (18) rechts van het Boek ligt, kom je iets te weten over een goede vriend. De volgende kaart aan de rechterkant kan aangeven wat je te weten komt, zoals de Ring (25) of de Ooievaar (17). Het zou een grote verrassing zijn als je zou zeggen ‘Gefeliciteerd met je verloving’ of ‘Wauw! Een baby!’ voordat dit je wordt verteld.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.