lenorgilde12

De Vogels

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Reizen, Goed nieuws, Inspiratie

Een telefoontje, een tekst of een afspraak, dat is hoe ik mij kenbaar maak. Ik ben in vergaderingen en gesprekken, en onderhandelen vind ik fijn. Ik kan je broer of zus, geliefde of kameraad zijn. Ook symboliseer ik koppels en samenzijn.

Deze kaart betekent geklets en geroddel of het doorgeven van positieve informatie, als altijd afhankelijk van de kaarten in de buurt. Vele stemmen samen klinker luider dan een; het staat ook voor het hedendaagse ‘crowdsourcing’ (Gebruik van de menigte om informatie op te doen) en massacommunicatie. Het kan jets simpels zijn als een aankondiging die snel rondgaat of ver reikt, zeker met de Ruiter (1) erbij. Dit symboliseert ook de steeds grotere invloed van het communiceren via sociale media. De kaart kan letterlijk ’tweeten’ betekenen. Er kan echter sprake zijn van miscommunicatie, zoals in het kringspel ‘geheime boodschap doorgeven’. In sprookjes kunnen sommige karakters de ‘Taal van de Vogels’ verstaan en het kan zijn dat de kaart een misverstand aanduidt, vooral in combinatie met de Roede (11).

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.