KwanYin43

Dal van schaduwen

De lotusbloem groeit met zijn wortels diep in de vruchtbare modder onder water, waaruit ze haar voedsel haalt. Uit deze modder van water en aarde ontstaat groei en wordt grote schoonheid onthuld. De lotus van je geest ontstaat ook uit de diepte van je emotie en het tot leven komen van je lichaam, waarin ze haar Zelf kan planten en zich als een lotus van licht kan ontvouwen.

 

De lotus van je geest bloeit. Net zoals een plant die de pot ontgroeit waarin hij is geplant, en meer grond nodig heeft om zijn wortels uit te spreiden om te kunnen blijven groeien, zo heeft ook de lotus van je geest meer modder nodig — een beetje meer water en energie van de aarde — zodat hij kan groeien en stralen.

In de spirituele wereld dienen alle dingen ergens voor. Alles. Ook de schaduwkanten van onze emoties en de delen van ons lichaam die we zelf misschien niet goed genoeg vinden. Het is allemaal voeding voor onze geest. De geest verlangt er naar om lief te hebben en wil graag van alles van jou houden! Net zoals een gepassioneerde goddelijke geliefde, wil hij zich helemaal geven en spiritueel helemaal vertrouwd worden met alle aspecten en alle delen van jou, of jij nu dacht dat er wel of niet van gehouden kon worden.

Dit kan uitdagend zijn, want het kan heel ongemakkelijk voelen om te kijken naar, en je bewust bezig te houden met de aspecten van je persoonlijkheid en echt van je lichaam te moeten houden en het te accepteren. Je wordt nu geleid om dit aan te nemen.

Het proces zou kunnen beginnen met het volgen van een cursus, of lichamelijke oefeningen te doen die jouw schaduwkanten accepteren. Als je denkt dat je introvert bent, zou je kunnen beginnen met de andere kant hiervan te aanvaarden, de kant die anderen en het communiceren met anderen nodig heeft om tot bloei te komen. Als je jezelf als een rustig persoon beschouwt, zou het nodig kunnen zijn dat je gaat ontdekken hoeveel plezier je kunt hebben van geluid, muziek en energie. Als je vindt dat je een gepassioneerd iemand bent, kan je baat bij hebben dat deel van jou te ontdekken dat vredig is en tevreden in het moment, en met de dingen die nu precies zijn zoals ze zijn.

Dit innerlijk gebeuren zegt niet, dat wie je nu bent niet genoeg is, het is het erkennen van datgene waarvan je gelooft dat je dat niet bent — en de manier te ontdekken om hier bewust en met liefde mee te leven. Het gaat over het onderzoeken van die kanten van jou die verborgen zijn gebleven in een donker dal, en die er nu klaar voor zijn om te worden onthuld en te worden geleefd als een deel van het mooie en hele wezen dat je in werkelijkheid bent. Deze kaart vraagt je vooral te kijken op welke manier je je emotionele en fysieke manier van leven kunt verbeteren — misschien door je op kunst te richten, je creatief te uiten, je dromen op te schrijven in een dagboek, collages maken, of danslessen te gaan volgen of een andere manier van lichaamsbeweging te doen. Je geest heeft dit nodig om op dit moment vooruit te komen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.