ITjing3-64

64. Nog niet zover

Nog niet zover.
Weinig vooruitgang.
De vos, die bijna over is,
krijgt een natte staart.
Dit ontbeert een heilzaam doel.

Er is een laatste stap nodig om de dingen af te ronden, maar die kan nog niet gedaan worden. Er is dus slechts weinig vooruitgang mogelijk. Ongeduldig proberen om die laatste stap toch te doen, zal alleen maar moeilijkheden opleveren.

 

 

Bijna voltooid

  1. Bijna voltooid

Voorzichtigheid, oversteken, inhouden

Dit is het laatste hexagram van de I Tjing. Hier moet alles nog beginnen, aanvangen is een trefwoord bij dit teken. Elke stap levert resultaat op, maar wat het resultaat is, valt nog te bezien. Hier komen nieuwe wegen naar nieuwe doelen. Het vorige doel is bereikt. Er moet weer een plaats ingenomen worden, terugkeer naar de oude situatie is niet mogelijk. Gebruik je energie voor de juiste zaken, een moeilijke toestand gaat gunstig worden. Laat de tijd haar werk doen.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline