ITjing3-47

47. Ingesloten

Ingesloten.
Vooruitgaand.
Het volhouden van een rijp persoon brengt voorspoed.
Zonder fout.
Er zijn woorden die niet oprecht zijn.

Ingesloten zijn. Er is vooruitgang. Een ervaren persoon is in staat deze situatie goed te laten verlopen. Er is geen fout gemaakt. Dit gevangen zitten maakt dat men niet volledig oprecht zal zijn, om maar uit de situatie te geraken.

 

Benauwenis

  1. Benauwenis

Eenzaamheid, onbegrepen, alleen

Dit is het hexagram van de beproeving van de eenzaamheid. Woorden worden niet geloofd, gevoelens laten zich niet tot uitdrukking brengen. Er is geen of nauwelijks communicatie mogelijk. Er wordt gezocht naar nieuwe wegen om uit deze eenzaamheid te komen. Zelfstandigheid is een van de trefwoorden bij dit teken. Ondanks dat je je met je rug tegen de muur gezet voelt, moet je niet somber worden. Je kunt nu geen dingen realiseren, je gaat sterker uit deze situatie komen.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline