ITjing3-41

41. Vermindering

Vermindering.
Heb vertrouwen,
het is een bron van voorspoed.
Zonder fout
het maakt volhouden mogelijk.
Het is nuttig om een doel te hebben om naartoe te gaan.
Hoe dit te gebruiken?
Twee bamboe schalen zijn geschikt om te gebruiken voor het offer.

Er is een vermindering van iets. Dit is niet een werkelijk probleem, men kan deze situatie tot eigen voordeel aanwenden, en doorgaan. Het is een goed idee om een plan te hebben. De dingen zijn goed te doen met iets simpelers.

Vermindering

  1. Vermindering

Sober, basaal, minimaal

Dit is het hexagram van de afname. Terug naar de basis. Wrok en begeerte moeten worden verminderd, alles moet naar de essentie worden teruggebracht. Op die manier leert men wat er essentieel is, met het vertrouwen dat er een betere periode aan gaat komen. Schikken in de omstandigheden, men doet een stapje terug. In dit soort situaties word je creatief en ga je een andere manier vinden om de tekorten aan te vullen. Heel voorzichtig zal je situatie gaan verbeteren.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline