ITjing3-35

35. Vooruitgang

Vooruitgang.
De markies van Kang maakte gebruik van gegeven paarden.
Ze vermenigvuldigden zich tot een groot aantal.
Elke dag paarden ze overdag drie keer.
Vooruitgang boeken door goed gebruik te maken van de gelegenheid.
(De markies liet de paarden die aan hem gegeven waren zo vaak mogelijk paren, om zoveel mogelijk nakomelingen te hebben.)

Vooruitgang

35. Vooruitgang
Groeien, floreren, aan het licht brengen
Dit is het hexagram van snelle en ongehinderde expansie. Men kan vooruit. Er komen dingen aan het licht die niet in orde zijn en opgehelderd kunnen worden. Het donker maakt plaats voor het licht. Oude opvattingen worden losgelaten en er komen plotseling nieuwe inzichten. Er zijn nieuwe wegen voor een nieuwe start. Je kunt makkelijk en snel je doel bereiken, ook kun je hulp krijgen van iemand die op een sterke positie zit. Alles verloopt naar wens. Het is wel zo dat ook dingen die niet goed zijn aan het licht komen in deze periode. Ruim die dingen op.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline