Goden Orakel 24

goden24

Stilstand

Hades is niet alleen een Griekse benaming voor de onderwereld, maar ook van de god die hier over heerst.
Wanneer je deze kaart getrokken hebt, dan kan dat erop wijzen dat je op een bepaald vlak stilstaat in je leven. Een situatie waar je nu al een tijdje mee worstelt is nog altijd niet opgelost. Die stilstand kan hinderlijk zijn, maar je kunt het ook als een noodzakelijke fase zien. Je zou het kunnen zien als een rijpingsproces. Voor een vrucht geplukt kan worden, moet het eerst de tijd krijgen om te rijpen.

Deze fase van stilstand kan een mooie gelegenheid zijn voor jou om stil te staan bij dit probleem. Het is verleidelijk om bij problemen te kijken naar de rol van anderen. Maar niets gebeurt zonder dat je daar zelf direct of indirect een eigen aandeel in hebt. Wat is jouw eigen rol in de totstandkoming van het probleem? Blokkeer jij misschien met je opstelling een mogelijke oplossing? Wat zou je anders kunnen doen? De beantwoording van deze vragen kan je inzichten geven in de manier waarop je het probleem op zou kunnen lossen.

Het trekken van deze kaart kan ook een boodschap zijn voor jou om nu stil te staan en wat meer tijd voor jezelf te nemen. Als je een druk leven hebt waarin (te) veel van je gevraagd wordt, is het verstandig om van tijd tot tijd eventjes op te houden met door rennen. Door even stil te staan kun je zien of je eigenlijk wel een kant uitrent waar je naar toe wilt.

Back to top button