Vampier7

Overbrengen

 

Trefwoorden
Het spreiden van voorwaarden, invloed, impact

Beschrijving
Sommige mensen kunnen het niet verdragen als ze worden gescheiden. Sommige mensen delen liever de negatieve ervaring van de ander, ook als deze waarschijnlijke moeilijkheden schept en uitdagingen creëert in het leven, of zelfs het leven in gevaar brengt. Dat is dus een vreemd fenomeen. Het opzettelijk accepteren van gedragingen en handelswijzen, en soms zelfs ziekten, bijna alsof ze besmettelijk zijn, zelfs wanneer ze het niet zijn. In de medische wereld heb je hier een naam voor – en de sociologen doen hier ook onderzoek naar. We worden waarschijnlijk net zo als degenen met wie we omgaan en met wie we ons leven delen… we zijn bijzondere wezens, zelfs wij, en we passen ons aan en accepteren – en we gaan na verloop van tijd op elkaar lijken. Het is zo eenvoudig om te na te gaan met wie je omgaat, met wie je je tijd doorbrengt, wie je om je heen kiest, dat diegene een bepaalde invloed op je zal hebben. Zoals de dichter John Donne zei: ‘Niemand is een eiland.’ En dus zijn wij zusjes hier om je te vertellen dat je het gevaar zoekt en dat je een besluit moet nemen. 46 Jullie beïnvloeden elkaar heel sterk, en de zusjes nemen een besluit die het leven verandert, gewoon om het leven met jou beter te kunnen delen. Ze kunnen het niet verdragen om gescheiden te zijn en zullen op deze manier sterker naar je toe worden getrokken. Of iemand anders beïnvloedt je – heel sterk, en je verdraagt liever prat sommigen de hel noemen, dan te worden gescheiden door uiteenlopende ervaringen. Voor ons als zusjes was de keuze al lang geleden gemaakt. Een van ons was tegen haar wil getransformeerd, van gedaante veranderd. Maar de ander kon niet worden achtergelaten om te leven en te sterven als een sterveling, terwijl de ander toekeek. En dat onze verschillende naturen zich verder zouden ontwikkelden en van elkaar zouden verwijderden over de jaren – die ervaring zouden we niet kunnen verdragen. Dus zijn we samen, zolang we deze vorm kunnen we behouden. Was dit een juiste keuze voor ons? Hadden we bewust een andere vorm moeten kiezen, wetend dat het lijden zou kunnen betekenen? Misschien hadden we dit niet moeten doen. Maar voor ons – ons leven tegemoet gaan als gescheiden wezens, de een een gevaar voor de ander, kwam dit niet eens in aanmerking. Voor jou kan de keuze makkelijker zijn. Denk na, voordat de invloed die je niet wilt, je een stukje van je ziel wegneemt.

Zegeningen
Er zal iemand met je meereizen op de reis die je onderneemt. Er zal vriendschap zijn, er wordt gelachen en je deelt de ervaring. Je kunt nu een beter onderscheid maken tussen mensen die gezond voor je zijn en mensen die je beter kunt vermijden. Je voelt je niet langer schuldig wanneer je `Nee’ zegt op aantrekkelijke voorstellen.

Verwensing
Het is tijd om een nog eens na te denken over een vriendschap, of het type mensen en het soort situaties dat je aantrekkelijk vindt. Nodig je onwelkome drama’s en situaties uit in je leven?

Advies
Je kunt nu ongezonde toenaderingen van mensen die manipuleren weerstaan. Je bent niet langer beschikbaar voor mensen die gebruik van je willen maken!

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.