Vampier43

Hoop

Trefwoorden
Anticiperen, heldere vooruitzichten, wens

Beschrijving
Dit kleine schepsel, dit kleintje, een vampier met een hart en ziel wordt omringd door de dood. Door eindigheid. Door droefheid. Door de lege ruimte. En door degenen die haar hebben verlaten. Net zoals jij, ziet ze de duisternis in anderen en in het leven in het gezicht, en voelt ze zich bijzonder alleen. Maar wat ze bij zich heeft is de kunst om te hopen. En hier kiest ze voor. Dit is niet altijd even gemakkelijk, maar ze heeft een kaars aangestoken in de diepe duisternis, op een stapel schedels en niets anders, en ze heeft vuur aangestoken en houdt het licht omhoog. Ze biedt heel rustig de dood, de verandering, de stilte, de eenzaamheid, de kritiek en een groot dilemma het hoofd. Als je deze kaart trekt wordt je gevraagd om boven degenen te gaan staan die toegeven aan hopeloosheid en negativisme. Hij vraagt je niet om op een verkeerde manier hoopvol te zijn, of een gelukkig te kijken en te weigeren onder ogen te zien wat je het hoofd moet bieden. Hij vraagt je om hoopvol te zijn. Je weet de uitkomst nog niet. Je weet nog niet wat er gaat gebeuren. Maar waar je zeker van kunt zijn is dat de hoop die je hebt je in staat stelt om je te handhaven in een tijd van moeilijkheden. Blijf altijd hopen, zelfs al is het een klein beetje. Bied het hoofd wat je onder ogen ziet. Doe wat je moet doen. En weet dat deze situatie heel moeilijk is. Hierover bestaat geen twijfel. Maar wij vragen van je dat je weet dat een van de mooiste en levens bevestigende dingen die wij kunnen doen, is weigeren op te geven, en dat niet alleen, doe wat je moet doen met hoop. Dit licht zal hulp aantrekken, interventie, assistentie en onze bewondering en respect, dat achtereenvolgens weer meer hulp zal bezorgen. Je weet dat je een beetje optimisme kunt creëren. Je weet dat jij de drager van de toorts, van het licht bent in deze omstandigheden. En je weet dat deze hoop anderen zal warmen, inspireren en koesteren. Licht de wereld op waarin jij verkeert. Steek het licht aan en kijk naar de schaduwen en gevaren op de achtergrond. Houd de vlam brandende.

Zegeningen
Jouw kunst om mogelijkheden te creëren in een schijnbaar hopeloze en moeilijke situatie brengt in anderen het beste naar boven, en dat heeft een sterk vergrotend effect. Met deze hoop heb je verandering zichtbaar laten worden.

Verwensing
Zonder hoop verliezen wc ons hart. Als je hoop van ondergeschikt belang vindt, weet dan dat hopen, ervoor kiezen om te geloven dat er nog steeds redenen zijn om optimistisch vooruit te kijken, een meer positieve uitkomst kan creëren dan die je je op dit moment ziet.

Advies
Je zult spoedig hoop hebben, waardoor datgene dat er op dit moment gebeurt gemakkelijker valt om te (ver) dragen. Deze last duurt niet eeuwig, en morgen zal het beter zijn.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline