Vampier11

Rituelen bij de dood

Trefwoorden
Vaarwel zeggen, formele gelegenheid, het leven eren

Beschrijving
Voor veel wezens lijkt de dood de ultieme wreedheid te zijn – de vampier die velen het leven ontneemt – en ongetwijfeld lijkt het alsof hij geen werkelijkheidszin heeft. Maar de dood bezoekt ons allemaal, of we nu jong zijn of oud, gezond of lijdend… voor iedereen, mooi of lelijk, komt er eens het einde. Maar het universum heeft engelen des doods aangewezen, die ons helpen om van de ene naar de volgende zijde te gaan – om te vermijden dat we er tussenin blijven, zonder vooruitgang, zonder transformatie. Want voor de ziel die vrede heeft met de dood, die een mooie dood heeft, is er een overgang door de hemelse sferen die de levenden van de doden scheidt. Hierbij helpt de engel des doods niet alleen de ziel, maar staat ook degenen bij die achterblijven. En wat degenen die op aarde blijven troost, zijn rituelen, manieren om afscheid te nemen, erediensten en eerbied, herinneringen en opgewektheid. Het kan tijd zijn om eens te denken aan degene die je zijn ontvallen, of die misschien doodgaan – en te weten hoe je hen zou eren en herinneren, en hoe je hen op weg zou zenden. Welke rituelen zul je voorbereiden – rituelen om de ziel te helpen in de armen van de engel des doods? Denk eens na over wat je zou troosten als jij ook dood zou gaan – weet dat het niet morbide is om eens na te denken over jouw sterfelijkheid. De engel des doods verzekert ons dat er nog zoveel is na die laatste adem, die laatste glimp van licht van de zon. Maar het is haar taak om in het grensgebied te blijven – ze weet weinig van de hemel, want het is een herinnering. Ze kent de mens en de schepselen op aarde, en ze weet wat hun bezielden op welke manier ze de sluiers kan wegnemen. Als je heel diep in de rouw bent en pijn hebt, geeft deze kaart aan dat je spoedig goddelijke ondersteuning en hulp zult krijgen en verlicht zult worden. Testamenten en wettelijke documenten zullen misschien op het punt staan om in je leven te komen – denk ook eens na over wat jij nalaat na je vertrek (dood). Denk aan je kinderen en hun kinderen. Denk eens aan het welzijn van dieren en planten, je boeken, je aandenkens, je kleine schatten. Begin er nu mee om alles veilig te bewaren. Ze doen er niet meer toe als je er niet meer bent, dat is waar, niet meer zoals nu en ook niet op dezelfde manier. Als je het volgende leven ingaat kun je ze misschien helemaal niet herinneren. Maar degenen die je hebt achtergelaten weten het wel, en herinneren zich jou op die manier. Laat je voortleven en weet wie je herinnering levend zullen houden, en je zult van tijd tot tijd hier naar kijken en blij zijn en boodschappen van troost kunnen zenden.

Zegeningen
Het eren van degenen van wie we hebben gehouden en die ons hebben verlaten, kan een mooie manier zijn om te leren leven met hun afwezigheid, en het is een manier om hun ziel te helpen de overgang te maken naar het nieuwe leven aan de overzijde van het graf. Het bewijs van leven na de dood.

Verwensing
Het gevoel hebben dat de dood het einde betekent en de hoop verliezen in het doel van het leven. Bevangen door verdriet.

Advies
Het is tijd om te werken aan de angst die je misschien hebt voor wat betreft de dood en doodgaan en dit te veranderen door je er op voor te bereiden, na te denken over je nalatenschap en na te denken over de interacties die ie had met geliefden die al zijn overleden.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline