tc76

Staven Koningin

Staven Koningin staat symbool voor zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling.

Staven Koningin draagt het symbool voor het astrologische teken van Vissen op haar borst in de gesp van haar mantel. De soepelheid en het verlangen van Vissen zijn vereist om zelfkennis te bereiken.

Bij Staven Koningin in de Crowley-Tarot hoort een mythe, die je op de afbeelding ziet uitgebeeld:

Er was eens een vrouw die niet wist wie zij was. Ze had zwart haar en werd altijd vergezeld door een zwarte panter.
De vrouw ontwikkelde zichzelf en kwam er steeds beter achter wie zij was. Haar haar werd bruin en de panter veranderde in een luipaard.
Toen de vrouw volledig doorhad wie zij was, en zij dit in de wereld tot uitdrukking begon te brengen, werd haar haar vuurrood. Ook het luipaard veranderde, maar de vrouw stopte dit. De luipaard veranderde daardoor niet in een prachtige leeuw. De vrouw deed dit omdat ze herinnerd wilde blijven aan de donkere plekken waar ze eens vandaan was gekomen. Om die reden heeft een luipaard zwarte vlekken.

Deze mythe stelt het proces voor dat je als mens doormaakt wanneer je de reis maakt om jezelf te ontdekken.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat je in een proces van transformatie zit. Je leven is dynamisch en als je achterom kijkt, zie je dat je nu op een andere plek in je leven staat dan een tijd geleden.

Wat er op het pad ligt dat je nu bewandelt, is onduidelijk. Een ding staat echter vast: je wandelt voorwaarts en zit in een proces van verandering.

Zelfkennis is als een baken, het vuur in een vuurtoren. Je ziet dit gesymboliseerd in de stralenkroon die de Staven Koningin draagt. Wanneer jij zelfkennis hebt en al je goede en slechte eigenschappen aanvaardt, ben je als een Staven Koningin die haar stralen alle kanten uitzendt.

Back to top button