tc68

Staven Vijf

‘Wrijving’ is de betekenis die Aleister Crowley meegaf aan Staven Vijf, maar ’tegenslag’ is wellicht een betere titel voor deze kaart. Onvervuld verlangen, vergeefs streven en belemmering zijn namelijk de trefwoorden die horen bij Staven Vijf.

de centrale staf op de afbeelding van deze kaart is loodzwaar geworden. De gevleugelde schijf, die normaliter op een sprong naar hogere sferen wijst, draagt een ster waarvan de punt naar beneden is gericht. Het middelpunt van de ster wordt bedekt. Het oog van Horus heeft daardoor zijn heldere zicht verloren.

De slangen van transformatie lijken traag en slaperig. De phoenix koppen zijn van elkaar afgewend, alsof zij elkaar proberen te vermijden.

Als je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat erop dat je creatieve kracht geblokkeerd is. Je energie stagneert en wordt sterk ingedamd door factoren van buitenaf. je kunt het gevoel hebben dat je leven een last wordt.

In een situatie als deze is het gevaar dat je het opgeeft levensgroot. Maar laat je niet overweldigen! Kijk altijd weer naar de vlammen achter de staven. Ondanks de belemmeringen blijven die branden.

Je kunt Staven Vijf zien als een aanmoediging om juist op een moment dat het je niet mee zit, toch te blijven geloven in jezelf en te geloven in de dingen die belangrijk voor je zijn. Blijf bereid om de situatie bij de kop te pakken en er iets aan te doen. Ga stap voor stap en richt je op het licht en het vuur.

Show More
Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de plaatjes te kunnen bekijken en reload de pagina