tc48

Zwaarden Koningin

Dit is de kaart die staat voor objectief denken. Maar een betekenis van Zwaarden Koningin die misschien nog wel belangrijker is, is dat deze kaart staat voor het afleggen van maskers.

De Zwaarden Koningin zit op een grote wolk in de lucht. In haar ene hand houdt zij een zwaard vast. In de andere hand een masker.

Het masker in haar hand staat symbool voor het masker dat zij heeft afgelegd. Om zichzelf, het kind in zichzelf en haar ware ik te bewaren, heeft zij haar rollen en verdedigingsmechanismen afgeworpen.

Het kind vind je op de kaart terug in de kristallen kroon boven haar hoofd. De kristallen staan symbool voor helderheid.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, duidt dat erop dat je meer dan in het verleden in staat bent om je ware ik te tonen aan andere mensen. Je speelt geen rol meer, maar toont de ander wie je werkelijk bent, met al je pracht en je zwakke kanten.

De kaart kan ook een waarschuwing met zich meedragen dat jij een rol speelt en je verbergt achter een masker. Zwaarden Koningin roept je op om dat masker af te leggen en objectief naar jezelf te kijken. Ben jij wie je wilt zijn? Toon jj anderen wie jij bent?

Welke verdedigingsmechanismen gebruik je om je af te schermen en te verbergen. En wil je dat eigenlijk wel?

Een tweede betekenis van deze kaart is die van de scherp observerende geest, die met het klembord onder de arm rationeel kijkt naar de dingen die je voelt en ervaart.

In die zin kun je Zwaarden Koningin ook zien als een kaart die je hart, je gevoel, raad kan geven. Pas als hart en hersens met elkaar in balans zijn, kun je werkelijk trouw zijn aan jezelf.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.