tc44

Zwaarden Negen

Wreedheid is het sleutelwoord dat bij Zwaarden Negen hoort. Daarnaast duidt Zwaarden Negen ook op besluiteloosheid en een negatief zelfbeeld.

Dit is geen vrolijke afbeelding. Negen zwaarden van verschillende lengte hangen op deze kaart omlaag, met de punten naar beneden. Ze zijn alle negen roestig en vol deuken. Van hun punten druppelt bloed. De tranen op de achtergrond wijzen op verdriet.

Wreedheid is de naam van deze kaart, maar de pijn die daar het gevolg van is hoeft geen recente ervaring te zijn. Veel eerder wijst Zwaarden Negen op oude pijn uit het verleden, die je nog niet volledig verwerkt hebt.

Het kan zijn dat je nog steeds last hebt van zaken waar je tijdens je jeugd of je opvoeding mee geconfronteerd werd. Zwaarden Negen kan erop duiden dat je nog steeds last hebt van eerdere ervaringen, nu je zelf de regie over je leven voert.

Het kan zijn dat je jezelf slachtoffer voelt van de omstandigheden en dat je niet goed weet hoe je die omstandigheden om kunt buigen tot iets positiefs.

Doordat je moeite lijkt te hebben om uit de huidige situatie te komen vanwege eerdere ervaringen, belemmer je jezelf. Zwaarden Negen kun je dan ook zien als een aansporing om die zaken die jou hinderen los te laten.

Het loslaten van oude pijn is niet eenvoudig. Een eerste aanzet kan zijn om er zo min mogelijk aandacht aan te geven. Dat wat je aandacht geeft groeit. Hoe minder aandacht je aan je pijn besteedt, hoe minder bepalend de rol van die pijn zal zijn in je leven.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline