tc41

Zwaarden Zes

Helderheid van geest, en objectief kijken. Dat zijn de belangrijkste betekenissen die Zwaarden Zes in zich meedraagt. Zwaarden Zes stelt de geest voor die zich met verschillende dingen tegelijkertijd kan bezighouden, op verschillende niveaus van bewustzijn.

De afbeelding op deze kaart resoneert met de achterkant van alle kaarten in de Crowley Tarot. In het midden staat het Kruis van de Rozenkruisers afgebeeld. Dit kruis staat symbool voor de objectieve, registrerende en analytische geest.

Het kruis is bovendien een universeel symbool van integratie, zegen en synthese.

Naast een heldere analytische geest, zijn ook de creatieve geest en de holistische geest in de symboliek op deze kaart terug te vinden. De kristallen op de kaart versterken het beeld van de kennis van de geest.

De creatieve geest wordt uitgebeeld door de diamant die de kristallen bol omvat. De holistische geest wordt verbeeld door de cirkel.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt, wijst dat er op dat je in een bepaalde kwestie het beste zuiver en objectief kunt kijken, en je niet laten verleiden tot het zien van dingen zoals jij graag wilt dat ze zouden zijn.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline