tc23

Schijven Twee

De enige constante in het leven is verandering. Dat is kort samengevat de belangrijkste betekenis die Schijven Twee in de Crowley Tarot in zich meedraagt.

Een grote slang, symbool voor vernieuwing, kronkelt zich in de vorm van een acht: het symbool voor oneindigheid. De slang omsluit twee schijven, waarin yin en yang zijn afgebeeld.

Yin en yang symboliseren het mannelijke en het vrouwelijke en kun je in de betekenis van deze kaart ‘lezen’ als een symbool voor evenwicht en harmonie.

Wanneer je deze kaart getrokken hebt dan is dat voor jou een teken dat je leven nooit stilstaat. Grote en kleine veranderingen vinden iedere dag plaats. Wanneer je ervoor open staat, bieden deze veranderingen jou de mogelijkheid te leren, te groeien en jezelf op geestelijk en emotioneel gebied te verrijken.

Schijven Twee nodigt je uit om de veranderingen in jouw leven zonder oordeel te bekijken. Welke innerlijke veranderingen voltrekken zich op dit moment in jouw leven en wat zijn de lessen die je daaruit kunt trekken?

Veranderingen hebben het vermogen je wakker te schudden. Dat zie je in de symboliek van de kaart terug in de kroon die de slang draagt. Dit is een symbool voor waakzaamheid.

Back to top button