tc1

De Magiër


De Magier is de kaart die staat voor communicatie in al zijn vormen. We zien op deze kaart een gouden Mercurius. Mercurius is de gevleugelde boodschapper uit de Griekse mythologie.

De Magier staat dan ook symbool voor de bekwaamheid om zowel mondeling als schriftelijk te communiceren. Je vindt die symboliek op de afbeelding terug in de vorm van het zwevende boek.

Het boek is een van de tien hulpmiddelen die De Magiër gebruikt om te communiceren. Als je goed kijkt, kun je ze alle tien op deze kaart terugvinden.

Alle hulpmiddelen op de kaart hebben direct of indirect met communicatie te maken. Zo staat het zwaard bijvoorbeeld symbool voor het vermogen om helder en analytisch te formuleren. De munt staat voor onderhandelen. Het gevleugelde oog van horus staat symbool voor een bezielde visie.

Wanneer je de Magiër getrokken hebt, dan roept deze kaart je op om je communicatieve vaardigheden verder te onderzoeken en te verdiepen. Let er de komende tijd eens op of je altijd de juiste boodschap geeft aan de mensen die je ontmoet. Bereik je je doel? Word je altijd goed begrepen?

De Magiër kan er ook op duiden dat dit voor jou het juiste moment is om een belangrijke boodschap die je aan iemand wil geven over te brengen.

Affirmatie


Ik communiceer doeltreffend.
Ik creëer magie wanneer ik mijn inherente gaven en talenten gebruik.
Ik eer in mijn natuur de onbeperkte bronnen van goede communicatie.

Archetype: de tovenaar.

Traditionele interpretatie: zelfverwezenlijking, meesterschap, macht, wijsheid, zelfbeheersing, bekwaamheid, kracht, concentratie, vereniging van de persoonlijke wil met de wil van de hogere werkelijkheid. Destructief machtsmisbruik, verlamming, besluiteloosheid, gebrek aan concentratie, kwakzalverij, bedrog.
De magiër staat buiten de geaccepteerde sociale structuren; hij was oorspronkelijk een venter, een zwerver, een ketellapper (!).

Hij is het actieve, mannelijke principe. Hij symboliseert het vermogen om universele krachten ‘af te tappen’ van het universum, en deze voor creatieve doelen te gebruiken. Op de Waite-kaart is de magiër afgebeeld met één hand omhoog gericht, reikend naar de goddelijke inspiratie, en met de andere hand naar de aarde om zijn potentiële energie daarmee te verbinden. Hij gelooft in zichzelf, en weet wat hij wil en waarom. Hij aarzelt niet omdat hij zijn situatie exact begrijpt. “Ik ontvang goddelijke kracht om de reis te beginnen”; m.a.w.: de angst is overwonnen.

De Russische tarot toont de afbeelding van een traditioneel geklede Rus achter een tafel, met de vier symbolen van de series. Boven zijn hoofd zweeft een lemniscaat (het wiskundige symbool van oneindigheid); deze rode lemniscaat heeft vleugels. De Magiër symboliseert de startpositie van de tarot-pelgrim, die zich klaarmaakt voor de reis; hij verkent de benodigde symbolen, zoals een kind probeert greep te krijgen op zijn omgeving. Het is de geboorte van de wil.

Crowley Tarot:

De Crowley-tarot kent drie afbeeldingen voor de Magiër. De eigenlijke afbeelding is de linker kaart. Daarop is de Griekse god Hermes (Latijn: Mercurius), de gevleugelde boodschapper, afgebeeld. Hij is nog op zichzelf gericht (egocentrisch). Het is de goochelaar die spelenderwijs zijn taken de baas wordt en anderen overbluft. Hij bevindt zich op de grens van witte en zwarte magie. Kenmerkend is zijn speelse communicatie.

Opgave: het juiste kader vinden voor je talenten door verbinding te leggen met de geestelijke krachten van het universum.

De volgende twee kaarten, de Hogepriesteres en de Keizerin, vertegenwoordigen de twee complementaire aspecten van Isis, namelijk mysterieuze bron en al-moeder. Deze twee kaarten vertegenwoordigen ook de twee aspecten van de anima: het innerlijke principe van de verbeelding, en het uiterlijke principe van de creativiteit.

Zoals de Hogepriesteres en de Keizerin ons de dimensies van het vrouwelijk bewustzijn tonen, zo laten de Keizer en de Hiërophant ons de dimensies van het mannelijk bewustzijn zien. Op deze vier kaarten zijn belangrijke ideaaltypische personen uit de Russische geschiedenis afgebeeld.

Deze vier kaarten vormen twee paren, de materiële ouders en de spirituele ouders.

Back to top button