Tarot8

8-strength

Moed, de werkelijkheid onder ogen zien, mededogen.
U kunt een probleem openlijk behandelen of de macht van anderen over u beëindigen. Wees bereid te vergeven en te vergeten. U hebt nu de kracht uw fouten in te zien en contact met uw spirituele hogere zelf te krijgen.

Net als bij De Magiër berust het geheim van de Kracht op een diepe innerlijke harmonie. Bij deze kaart horen begrippen als moed, levensdrang en passie.

De Kracht maakt duidelijk dat het niet de bedoeling kan zijn onze instincten en diepste verlangens achter een net masker te verbergen, maar dat we ze moeten verwelkomen en op een goede manier leren gebruiken.

In ons werk kunnen we ons met hartstocht aan onze taken wijden, dit is een fase van scheppingskracht en grote motivatie. Op het niveau van bewustzijn geeft de kaart een ingrijpende transformatie aan, ons beschaafd bewustzijn en onze dierlijke instincten vinden elkaar.

In onze persoonlijke relaties komt vooral het hartstochtelijk aspect van deze kaart naar voren. Ze symboliseert dan ook relaties die erg levendig zijn en vaak ook dramatische voorvallen kennen, maar die slechts zelden echt destructief uitpakken.

Kracht zegt je: “Ik beschik over een onmetelijke bron van innerlijke moed”.

Betekenis rechtopstaand
Onvoorwaardelijke liefde, vermogen om te kunnen gaan met dat wat het leven je brengt, moed, draagvermogen, flexibliteit, controle over je lot, mensen die bij jou om leiding komen vragen, zelfvertrouwen, steun

Betekenis omgekeerd
Angst, de hoop verliezen, geen moed kunnen vinden, opgeven van de strijd, vechten voor je geluk, luiheid, overgave, burn-out, breken onder druk, je innerlijke leiding kwijt zijn, doelloos.

Te stellen vragen
Hoe omschrijf je je persoonlijke bron met energie?
In hoeverre houd je van jezelf en laat je dat zien aan anderen?
Waar worstel je mee en hoe kun je de balans herscheppen?
In welke gebieden in je leven heb je de invloed van deze kaart nodig?
Kracht in de praktijk
Nu je bij de Strijdwagen een beslissing hebt genomen kun je je zelfverzekerd voelen over de uitvoering van je plan. Ooit (bij de Magiër) voelde dat plan heel goed. Nu is het tijd om het te manifesteren. Je zult hard moeten werken en in jezelf moeten geloven.

Je zit nu op een positief punt in je leven en al wat je moet doen is gebruik maken van de kansen die je krijgt. Mensen herkennen anderen die een beetje geluk nodig hebben. Vaak weten ze onbewust dat ze een klein duwtje nodig hebben alsof willen ze zeggen: kom op, je kan het wel.

Jij hebt dat niet meer nodig. Mocht je daar niet van overtuigd zijn dan hoef je slechts in jezelf te kijken. Daar vind je alles. Het is een vriendelijk soort power.

Bij de Strijdwagen kan die nog wat ruw aan de randjes zijn, bij deze kaart komt het van binnenuit. De leeuw zou werkelijk zijn muil niet open doen voor je als je hem zou dwingen. En als je je ego zou gebruiken dan zou hij je levend verscheuren. Het feit dat hij met je meewerkt betekent dat je nu in de flow zit. Laat je meedrijven en verbindt je met dat gevoel. Voelt lekker hè? Onthoud dat gevoel als je weer ’s probeert tegen de stroom in probeert te peddelen. Weet dat je alleen maar om hoeft te draaien om je mee te laten drijven om weer in de flow te komen.

Als je je nu niet goed voelt, probeer de situatie dan niet te forceren. Je zult je niet veel beter gaan voelen als je dat doet. Werk gewoon aan het sterker worden en verbinding krijgen met je innerlijke kracht voordat je gaat doen wat deze kaart je aanraadt. Leun daarbij niet op anderen, want in je verlangen om sterk en krachtig te zijn zuig je hen helemaal leeg. Probeer om op je eigen benen te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor je heling en gezondheid.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept