Tarot7

7-Chariot

Volharding, wilskracht, ijver.
U ontmoet waarschijnlijk iemand die gemotiveerd is. De kaart betekent zaken of dat u nu voet bij stuk kunt houden, maar u moet oppassen niet in 2 richtingen te worden getrokken.

De Zegewagen staat voor een flinke sprong voorwaarts. Hij geeft aan dat we ons uit onze vertrouwde omgeving losmaken en een eigen weg inslaan.

Dit is de enige tarotkaart waarbij het vertrek vol vreugde plaatsvindt, het gaat hier dan ook om een goede stap vooruit. Toch moeten we oppassen onze krachten niet te overschatten.

In ons werk duidt deze kaart op het streven naar succes en op het vlak van bewustzijn staat De Zegewagen voor een nieuw, maar toch al sterk zelfbewustzijn, en voor het opbouwen van een eigen wereldbeeld en een doortastende manier van problemen aanpakken. Vaak gaat het er hier om om de kloof tussen denken en voelen te overwinnen.

In persoonlijke relaties kan de kaart op het begin van een nieuwe relatie wijzen, of dat er door een bestaande relatie een fris windje waait.

De Strijdwagen zegt je: “Ik ben de bestuurder van mijn voertuig en ik stuur het waar ik wil”.

Betekenis rechtopstaand
Ambitie, besluitvaardigheid, energie, brandend verlangen om van start te gaan, wilskracht, gaan voor dat wat je echt wilt, reis, verhuizing.

Betekenis omgekeerd
Jaloezie, hebberigheid, machtsmisbruik, overmatig trots zijn, arrogant, verlies van onafhankelijkheid, verlies van zelfcontrole, laag zelfbeeld, laag zelfvertrouwen, te hard werken, te veel ambitie, niet goed voor jezelf zorgen, destructief gedrag.

Te stellen vragen
Wat motiveert jou om te doen wat je doet?
Heb je de teugels van je leven in handen?
Wat heb je nodig om succesvol te zijn?
Wat zou je doen als je leven plotseling een wending nam?
De Strijdwagen in de praktijk
Het is tijd om een beslissing te nemen beste lezer. Dit is waar je op hebt gewachten (of niet) maar je zult toch een keuze moeten maken. Wat je wellicht uitgesteld hebt bij de Geliefden zul je nu onherroepelijk moeten doen. Als je het nu niet doet zal er niets veranderen terwijl het wel nodig is. Mensen wachten op je tot jij weet wat je wilt. Ze willen horen wat er gaat gebeuren. Is het zwart of wit? Stoppen of doorgaan? Links of rechts. Kies je voor jezelf of niet?

Vertel het hen want dan kunnen zij ook door.

Omdat er een rivier loopt achter de Strijdwagen kunnen we concluderen dat er heel wat gevoelens en emoties door deze kaart vloeien waar je me moet dealen. Je moet nu echt een beetje opschieten. Hopsa… zeg wat je wilt en doe het. Wees de leider waar we allemaal op zitten te wachten.

Weet je, op een bepaalde manier heb je al gekozen om alles achter je te laten. Want waarom zouden er anders achter de figuur op de kaart kastelen in de verste staan? Wat wil jij of heb je achter je gelaten? Alles wat je zo zorgvuldig opgebouwd had is nu over en uit. Waar kijk je naar als je naar voren kijkt?

Neem de keuze die goed is voor je innerlijke vrede. Je moet vertrouwen op dat het onderwerp van je vraag zich vanzelf zal oplossen als jij je leiderschaprol inneemt. Maar het heeft allemaal te maken met het feit of jij bereid bent te blijven bewegen (naar voren). Want wat zou een wagen zijn zonder beweging?

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline