Tarot5

5-hierophant600

Conformerend, terughoudend, respect, traditie.
Een spiritueel adviseur kan in de toekomst behulpzaam zijn.
Als kaart van de toekomst betekent hij dat u snel op het juiste pad zult komen.
De overtuigingen van anderen kunnen van belang zijn voor de uwe.

Deze kaart, die ook wel Hogepriester wordt genoemd, staat voor een diep gevoel van geloof en vertrouwen en vertegenwoordigt samen met De Hogepriesteres en De Ster een van de drie beschermende kaarten van de Tarot die het verloop van een gebeurtenis gunstige vooruitzichten geeft.

Op het vlak van arbeid laat deze kaart ons zien dat we ons met fundamentele zaken bezighouden. De Hiërofant staat voor het zoeken naar diepere inhouden en een waarachtige roeping.

Op het vlak van ons bewustzijn houden we ons bezig met vragen over zin en waarden, en staan open voor religieuze ervaringen. In onze persoonlijke relaties wijst De Hiërofant erop dat we ons in een fase bevinden waarin het vertrouwen en de genegenheid voor elkaar groeiende is.

Op het niveau van gebeurtenissen symboliseert deze kaart onze wens om te trouwen of samen verder door het leven te gaan.

De Hierophant zegt je: “Ik sta open voor de wijsheid van het universum”.

Betekenis rechtopstaand
Organisaties, groepsverbanden, structuur van religie, familie en/of samenleving, traditie, het nemen van een beslissing en dat integreren in je eigen leven.

Betekenis omgekeerd
Vraagtekens zetten bij conventionele ideeën, rebelleren, exentriek, verlangen om te breken met regels van het oude, slecht advies, dogma.

Te stellen vragen
Wat brengt mijn religie mij?
Helpen of werken mijn overtuigingen me tegen?
Is mijn spirituele overtuiging van mij of van een ander die mij overheerst met zijn of haar ideeën?
Ga ik verantwoordelijk om met mijn persoonlijke ontwikkeling?
De Hierophant in de praktijk
Weet je wat het is? Als je zo’n mooie “jurk” draagt als de Hierophant dan maakt het je daardoor echt niet iemand die het allemaal al weet. Om zo iemand te zijn moet je heel veel leren en het verdienen door het zware werk te doen binnen de regels van de maatschappij en/of de familie. Sommige mensen kunnen een stevig masker opzetten door de juiste woorden te gebruiken maar er niet naar te leven. Het volgen van de regels, je eigen of die van anderen, is echt heel moeilijk. Op een bepaald moment voelen ze goed, maar je zult moeten blijven controleren en evalueren of ze nog steeds bij je situatie passen.

Passen de regels waaraan jij je moet houden nog steeds bij jou? Of ben je op zoek naar uitgangspunten waar je echt achter kunt staan?

Deze persoonlijkheid kan soms een beetje obesessief zijn zo nu en dan. Hij is zo gericht op het volgen van het ordelijke dat hij zichzelf nog wel eens wil vergeten. Hij is letterlijk afgesloten van zijn eigen gedachten patronen en hij verwacht dat anderen het niet zo zien als hij. Als de mensen om hem heen beginnen te rebelleren dan is vaak helemaal verbaasd en uit balans gebracht, of hij nu een goed leider is of niet. Als hij meer inhoud heeft dan een goede preek dan zal hij de rebellie overleven. Maar als het zo dun is als ijs dan ziet hij zijn wereld in een storten.

Deze persoon kan angstig zijn om vrij te leven omdat de regels hem houvast geven en een gevoel van veiligheid. Maar tegelijkertijd beperkt het hem ook. Bevrijd je van wat jou beperkt en wat anderen van je verwachten.

Deze kaart staat vaak voor je referentiekader die je aangeleerd werd toen je klein was. Als de manier waarmee jij naar de wereld kijk je beperkt verander het dan bewust door oude overtuigingen te vervangen door nieuwe. Wordt uniek en authentiek. De jij die je wilt zijn. Aan de andere kant zul je moeten onthouden dat er niets mis is met een traditionele kijk op het leven als het maar jouw punt is van waar jij je persoonlijke ontwikkeling start. Kijk gewoon of het jouw overtuigingen ondersteunt of niet. Verander het anders. Je hoeft namelijk niet vast te zitten in de regels en verwachtingen van de oudere generatie.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept