Tarot4

4-empero600

Macht, gezag, leiderschap.
Deze kaart staat voor een mannelijke autoriteit die invloed in uw leven heeft. Hij wist ook op botheid jegens gevoelens van anderen, of de behoefte rationeel te denken en het hoofd niet door het hart te laten regeren.

Deze kaart staat voor ons realisme en ons verlangen naar stabiliteit en zekerheid. Deze kaart toont onze zin voor orde en nuchterheid, voor discipline en verantwoordelijkheid, en de capaciteit onze energie te richten. De keizer brengt structuur in ons leven.

Op het vlak van werk staat De Keizer voor heldere concepten, standvastigheid en vastbeslotenheid. Het is hard werken waarbij het welslagen van onze plannen helemaal van onze eigen discipline afhangt. De dingen zullen ons niet komen aanwaaien.

Met betrekking tot ons bewustzijn toont deze kaart dat vage plannen nu vorm beginnen te krijgen en verwerkelijkt kunnen worden.

In onze persoonlijke relaties duidt De Keizer op een periode waarin relaties betrouwbaar en bestendig zijn, of waarin alle illusies verdwijnen. Ook wijst De Keizer op het gevaar van het uit zijn op een zo groot mogelijke zekerheid op relationeel vlak waardoor de verbintenis te beperkend kan worden.

De Keizer zegt je: “Ik vertrouw op mijn eigen kracht en laat vanuit die overtuiging andere weten waar ik sta.”

Betekenis rechtopstaand
Orde, regelmaat, autoriteit, vader(figuur), verdrukking, solide, fundering, wilskracht, organiseren, een uitdaging zien in een obstakel of probleem

Betekenis omgekeerd
Verdrukking, worstelen, strijd om wie de macht heeft, je weg zoeken door bureaucratische regels door, verlies van je eigen autoriteit of motivatie, een koud en berekenend mens.

Te stellen vragen
Ben ik een leider door een goed voorbeeld te zijn?
Ben ik onflexibel?
Ben ik te praktisch?
Zou ik meer naar mijn gevoel moeten luisteren?
Wat is mijn strategie en zijn mijn doelen wel realistisch?
De Keizer in de praktijk
Deze archetypische vader verdient het geld om voor ons te zorgen en ons te beschermen tegen de boze buitenwereld. Het is de kant van onze persoonlijkheid die zorg draagt voor de saaie kant van het leven: werk, geld, het betalen van de rekeningen en het invullen van de belastingpapaieren. Hij is de gene die de regels stelt maar ze zelf ook volgt. Zonder die voorwaarden in zijn leven raakt hij verwart en begint hij te worstelen met zijn rol als leider.

De Keizer vormt een koppel met de Keizerin. Waar zij zorgt voor de zachte kant van het leven, zorgt deze leider voor de rest. Hij zorgt dat alles voor elkaar komt. Hij zorgt voor een stevige fundering waarop je je huis en familie vorm kan geven. Wat hij moet onthouden is dat het leven vol geven en nemen is. Dus als leider moet hij zowel nemen maar ook dienst verlenen en ondersteunen. Dat is waarom zijn troon zo vierkant en stevig is.

De rol van je vader in je leven is belangrijk. De manier waarop hij die op zich nam laat zien hoe jij omgaat met autoriteitsfiguren in jouw leven. Als we niet in balans zijn met de vaderfiguur dan vinden we het moeilijk om iemand boven ons te hebben. Of we accepteren deze persoon niet als een baas (of een politieagent of wat dan ook) of we kruipen in elkaar tot een klein bolletje omdat er iemand tegen ons schreeuwt. Door onze eigen leiderschap te ontwikkelen kunnen we onze eigen vaderfiguur worden. Leiderschap is vooral een goede vader voor jezelf zijn.

Deze figuur vertelt je dat als je iets wilt in het leven dat je vooral een plan moet hebben. Hij heeft er altijd een en volgt die tot op de letter. Hij evalueert regelmatig zijn positie en verandert dingen als hij niet in de juist richting gaat. Ga jij op dit moment in de juiste richting? Zo niet, kijk dan wat je nodig hebt en wat jij daarin zelf kunt betekenen. Hij is een echte Deming-man: Plan, Do, Check, Act.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept