Tarot3

3-empress

Overvloed, sensueel, genot, vooruitgang, succes.
Het is tijd om harmonie in uw relaties te scheppen. Dit is een creatieve kaart die materiële welvaart op uw weg belooft als u zich inspant. In relaties wijst hij op seksuele vervulling.

De Keizerin symboliseert de natuurlijke kracht die steeds weer nieuw leven schept. Zij staat voor groei en vruchtbaarheid op lichamelijk niveau, voor artistieke creativiteit op geestelijk niveau en op het niveau van ons verstand voor een veelheid aan ideeën en vindingrijkheid.

Op het vlak van bewustzijn betekent deze kaart vergroting van inzicht. In ons werk kan deze kaart ook aangeven dat we ons op veranderingen in moeten stellen, dat er sprake is van iets heel nieuws.

De Keizerin kan ook het begin aangeven van een nieuwe functie. Maar ook al kan de geboorte soms voor pijnscheuten zorgen, de door De Keizerin aangekondigde verandering is meestal een verbetering.

Met betrekking tot relaties duidt deze kaart op groei en wijst naar overwegend vreugdevolle ontwikkelingen. Verder kan zij een fase van moederlijke liefde representeren of op het begin duiden van een nieuwe relatie.

De Keizerin zegt je: “Liefde en schoonheid stromen door mijn leven in een onophoudelijke stroom”

Betekenis rechtopstaand
De cyclus van geboorte, dood en hergeboorte, vruchtbaarheid, praktisch, geluk, emoties voelen, gevoelens, voeden, verzorgen, troosten van anderen, pijn verlichten, overdaad, verwijzing naar je eigen moeder (haar rol/invloed op jou)

Betekenis omgekeerd
Tekort, onvruchtbaarheid, impotentie, mentale stagnatie, destructieve levenshouding, promiscuïteit, ongewenste zwangerschap, geweldadige sexuele relatie, manipulatie, verlies van energie.

Te stellen vragen
Hoe kan ik goed voor mijzelf zorgen?
Welke verstandhouding heb ik met mijn moeder?
Wat betekent Moeder Aarde voor mij?
De Keizerin in de praktijk
De Keizerin is de archetypische moeder van ons allemaal. Zij is de gene die ons helpt op te groeien door ons de regels van het leven te leren en ons te voeden op meerdere niveaus. Dat is waarom een verbinding tussen haar onze eigen moeder gemakkelijk te maken is. Als jouw moeder je een stabiele basis gaf ben je nu klaar om verder te groeien en te ontwikkelen. Was ze daar niet toe in staat dan ben je zeker klaar om dingen te laten groeien. Het is iets wat je moet voelen en dat is waar de Hoge Priesteres in het spel komt. Je zult weten wanneer je er klaar voor bent. Zij is die stille stem in jou die je dat zal vertellen.

Het is ook mogelijk dat je nog moet werken aan houden van jezelf. Als je nooit een stabiele bodem kreeg van moederlijke liefde dan wordt het tijd om dat aan je zelf te gaan geven en het verleden het verleden te laten. Water onder de brug… Je moet nu verantwoordelijkheid gaan nemen om je eigen veilige omgeving te gaan creëren waarin je kunt worden wie je wilt zijn. Laat het verleden los als dat nodig is.

Zorg goed voor jezelf door gezond te eten, genoeg water te drinken en regelmatig te bewegen. Houd het allemaal in balans zodat je kunt groeien en bloeien. Je hebt recht op een gezonde omgeving. Hiermee bedoel ik niet alleen de fysieke dingen maar ook de emotionele dingen. Giftige dingen in je leven (fysiek of emotioneel) zijn slecht voor je gezondheid en weerhouden je van ontwikkeling tot een gezonde persoonlijkheid.

Wat je bedacht met de Dwaas, mentaal ontwikkelde met de Magiër en waarbij je je goed voelde bij de Hoge Priesteres is nu klaar om te zaaien. Zoals een appelzaadje in de grond een winter nodig heeft om te gaan groeien in de lente heb jij ook een vruchtbare bodem nodig. Goede dingen komen langzaam. Verwacht geen snelle ontwikkeling maar eerder een rustige stap voor stap groei.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept