Tarot21

21-world

Vrijheid, kosmische liefde.
Dit is de hoogste kaart van spirituele zegen. Hij belooft vrijheid van angst en reizen-zowel om de wereld als door de spirituele sferen. De kaart gaat over het vieren van het leven. Het is tijd om te genieten.

Deze kaart vertegenwoordigt voldoening, het eindpunt van de reis, de voltooiing van een cyclus. We zijn gearriveerd en hebben ons doel bereikt. Een hervonden eenheid en de ervaring van harmonie en een blijde afloop.

De Wereld is nauw gerelateerd aan het Rad, de cyclische voortgang der tijd en onze menselijke ervaring. Op het niveau van innerlijke ervaring is dit een kaart van zelfkennis, van vreugdevolle wijsheid en het geeft aan dat we een beslissende stap hebben gezet op weg naar authenciteit en volledigheid.

Op het terrein van gebeurtenissen staat De Wereld voor gelukkige tijden, waarin we van ons bestaan kunnen genieten. Deze kaart kan ook betekenen dat we internationaal contact hebben of (gaan) reizen.

Ten aanzien van persoonlijke relaties symboliseert De Wereld dat we ons in onze relatie thuis voelen, of zij  kondigt de komst van een nieuwe partner aan.

De Wereld zegt je: “Zo aan het einde van de cyclus ben ik trots op wat ik geleerd en bereikt heb. Ik ben bereid om opnieuw een start te maken en wat ik geleerd heb toe te passen.”

Betekenis rechtopstaand
Je doel bereiken, succes, slagen voor je examen, vervulling, trots zijn op jezelf, tot de conclusie komen dat je van jezelf houdt, ontpoppen (als een vlinder).

Betekenis omgekeerd
Dat wat je niet meer dient loslaten, terugkijken en doorgaan, erkennen waar je een steek liet vallen en bereid zijn die te herstellen, verandering.

Te stellen vragen
Waar ben ik trots op?
Wie ben ik?
Wat zijn mijn talenten en wat kan ik nog ontwikkelen in een volgende cyclus?
De Wereld in de praktijk
Zucht, eindelijk bereik je je doel. Dit is een periode in je leven waarin je gelukkig kunt zijn omdat je je vooruitgang kunt waarnemen. Kijk eens terug en zie waar je vandaan kwam. Wees blij en doe een dansje. Dit is een tijd in je leven waarin je je gevoelens zou kunnen delen met anderen. Zij, net als jij, hebben deze periode van blijdschap nodig.

Je hebt hard gewerkt en je kunt nu naar de resultaten kijken. Misschien zag je nog niet hoe groot je prestatie was omdat je het moeilijk vindt om dit gevoel toe te laten in je hart. Maar werkelijk, hier is geen ruimte voor (valse) bescheidenheid. Sta op, wijs naar jezelf en zeg: IK deed dit. Dit is MIJN prestatie en ik denk dat het geweldig is.

Het is niet om over jezelf op te scheppen, maar om te erkennen en te voelen wat je deed. Je mag werkelijk trots zijn op jezelf.

Je hoeft niet meer bang te zijn om de hoogste niveaus te bereiken. Je hoeft niet langer je trots onder stoelen of banken te steken. Als je het naar buiten laat komen dan kan het dienen als voorbeeld voor anderen en je kunt dan hun inspiratie zijn. Je kunt hun een voorbeeld zijn voor iets dat zij ook wel willen bereiken.

Nu is het jouw beurt om andere te leren wat je deed. Door anderen te onderwijzen kun je jezelf weer inspireren en ontdekken waar je zelf nog aan moet werken.

Je mag je volgende cyclus starten met een nieuwe Wereld aan het einde. Het zal hier op lijken maar toch volledig anders zijn. Misschien ging deze cyclus over het leren en kun je nu onderwijzen. Succes!

Back to top button