Tarot20

20-judgment

Oordeel, bevrijding, innerlijke roeping.

Afschaffen oude waarden en het accepteren van de dingen zoals ze zijn. U moet misschien beslissingen nemen, niet op basis van uw instinct.

Het Oordeel wordt vaak met straf en daardoor met angst geassocieerd, maar de hier weergegeven kaart symboliseert de verlossing en bevrijding van datgene wat ons eerder gevangen hield. Daardoor heeft deze kaart een bijzonder gunstige betekenis en staat voor de beslissende stap naar zelfverwerkelijking.

Op een meer alledaags niveau betekent deze kaart bevrijding van zorgen en noden, van remmingen en onzekerheden. Ten aanzien van werk wijst Het Oordeel op een beslissende fase en komt vaak te voorschijn met betrekking tot ontslag of andere veranderende werkomstandigheden die we diep in ons hart als bevrijdend ervaren.

Op het niveau van gebeurtenissen wijst deze kaart op een succesvol afsluiten van bepaalde zaken. In persoonlijke relaties symboliseert Het Oordeel onze ‘schat’, die wij kunnen vinden in een relatie die van diepgaande betekenis voor ons is.

Oordeel zegt je: “Ik overzie het geheel en voel me onderdeel daarvan. Ik realiseer me dat mijn acties een effect hebben op de wereld om mij heen en neem daar verantwoordelijkheid voor.”

Betekenis rechtopstaand
Spiritueel ontwaken, de waarheid, oorzaak en effect, een tweede kans, karma, verborgen kennis die naar buiten komt, loslaten en verder gaan, weten wat je te doen staat.

Betekenis omgekeerd
Verlamd van angst, angst om te veranderen, vast zitten, hernieuwde hoop, scheiding, een belangrijke beslissing uitstellen, iemand heeft een negatieve mening over je, ambivalentie, stagnatie.

Te stellen vragen
Op welk vlak verdien ik een tweede kans?
Wie verdient een tweede kans bij mij?
Wat moet ik loslaten om verder te kunnen gaan met mijn leven?
Wat jaagt mij angst aan?
Het Oordeel in de praktijk
Dit is het moment. Ik weet niet of je er op hebt zitten te wachten, maar dit is het moment van de waarheid. Je zult nu weten of je voldoende gekwalificeerd bent of niet. Er zal een opvatting gegeven worden en je moet je voorbereiden op de uitslag. De beslissing kan je leven veranderen en je zult moeten weten of je er klaar voor bent of niet.

Als deze kaart komt dan heb je hard gewerkt. Je hebt veel overwonnen. Nu zul je weten of het genoeg was.

De cyclus waar je in zit komt aan zijn einde en je zult na moeten gaan denken wat je hierna wilt doen. Heb je al nagedacht over een nieuw doel?

Zie het als je diploma van de middelbare school. Nu moet je leren voor je examen. Daarna zullen ze willen weten wat je vervolgstappen zullen zijn. Ga je werk zoeken of zoek je een vervolgopleiding? Het is helemaal aan jou. Jij mag kiezen. Als je dat niet doet zullen anderen je plaatje inkleuren en voor je kiezen. Doe het dan maar gewoon zelf. Nietwaar?

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept