Tarot18

18-moon

Intuïtie, onrealistische dromen.
Deze kaart is ook een waarschuwing dat u niet alles moet geloven wat u hoort of ziet. Hij kan erop wijzen dat u zichzelf misleidt in een liefdesaffaire en dat u op uw intuïtie moet vertrouwen.

De Maan brengt ons naar de wereld van onze dromen en verlangens en staat vaak voor angst en onzekerheid en voor bange voorgevoelens.

In ons werk kunnen we bang zijn het te verliezen, of bepaalde opgaven niet tot een goed einde te kunnen brengen. Er speelt bijna altijd een sterk irrationeel aspect mee, ook als we onszelf toespreken dat er geen reden is om bang te zijn, blijft de angst en onzekerheid vaag en ongrijpbaar aanwezig. Het lukt niet om onze plankenkoorts en beklemmende gevoelens helemaal te onderdrukken.

Deze gevoelens kunnen we ook niet overwinnen door een bepaalde situatie te mijden, onze angst zou gelijk een nieuw symptoom vinden en zich daarop richten. Alleen de weg dóór de angst heen leidt tot genezing.

Met betrekking tot persoonlijke relaties toont deze kaart vooral haar dromerige, romantische kant, maar kan ook wijzen op jaloezie, kwetsbaarheid en de angst om in de steek gelaten te worden.

De Maan zegt je: “Ik ben me bewust van wat mijn onbewuste me vertellen wil.”

Betekenis rechtopstaand
Onbewuste, emoties, angst, verwarring, intuitie, paranoïde gevoelens, leugens, sabotage, teleurstelling, creativiteit, toeval, ontwikkeling als helderziende (en het allemaal nog niet echt helder zien), het gewoon niet meer weten, opgeven, geen idee hebben, zoeken naar je ware pad.

Betekenis omgekeerd
Verwarring, leugens vertellen, illusies die versplinterd worden, verslaving, depressie, verborgen problemen, onstabiele emoties, angst, bedriegerij, gevaar, onbekende vijanden, hormonale problemen, intense situatie.

Te stellen vragen
Welke verleidingen laat ik toe in mijn leven?
Hoe kan ik komen tot grotere helderheid?
Wat verduistert de helderheid die ik nodig heb?
Wat is mijn levenspad?
Hoe ga ik verder vanaf hier?
Waarom overkomt mij dit steeds? Waaaaaaarom iiiik????
Wat weerhoudt mij om te komen tot grotere en betere prestaties?
Wat heb ik nodig om dat punt te bereiken?
De Maan in de praktijk

De maan kan alleen maar gezien worden bij de gratie van het zonlicht dat op het oppervlak weerkaartst. Het heeft de Zon nodig om gezien te worden.

Deze kaart vertelt je iets over de waarheid. Of iemand vertelt je niet de waarheid of jij wil het niet of kan het niet zien zelfs niet als het vlak voor je neus staat. Door het in het licht te brengen kun je het niet meer missen. Dat is waarom het vaak zo’n opluchting is om iemand je diepste en donkerste geheim te vertellen. Door het in het licht te brengen geef je het toestemming om gemakkelijker en lichter te worden.

Zorg extra goed voor jezelf en laat je niet door illusies meenemen. Als je een beslissing moet nemen bekijk de zaak dan van alle kanten. Gebruik niet maar één kant van het verhaal om “het te weten”. Het kan zijn dat je je gevoelens negeert omdat je ervaringen en herinneringen te pijnlijk zijn. Probeer om in het hier en nu te blijven in de realiteit.

Laat innerlijke demonen niet los maar breng ze juist in het licht door er over te praten. Pas op die manier kun je je beslissingen in alle eerlijkheid nemen. Het is zo gemakkelijk om de waarheid uit het oog te verliezen. Waarom doe je niet even wat rustiger aan door je beslissing uit te stellen. Pas als de dag weer aangebroken is ben je in staat om een goede beslissing te nemen.

Back to top button