Tarot16

16-tower

Onverwachte gebeurtenissen, ontwrichting.
Het is tijd al het oude af te breken en het nieuwe aan te kondigen. Dit kan door verstoring van buitenaf of door een persoonlijke openbaring, maar een dramatische opschudding zal uw leven ten goede veranderen.

De Toren geeft aan dat we ons ergens zeker van waanden maar dat de muren van ons bouwwerk plotseling gaan wankelen. Het kan om onze overtuigingen gaan, maar ook om onze zekerheden op gebied van werk, of -niet in de laatste plaats- te maken hebben met onze persoonlijke relaties en vriendschappen.

In alle gevallen toont De Toren ons dat deze zaken ons zekerheid hebben gegeven maar dat we ze nu ontgroeid zijn. Vaak zijn het verassende voorvallen of gedachteflitsen die het oude uiteen laten vallen.

In eerste instantie kunnen we dat als vreselijk ervaren, maar als we de eerste schok te boven zijn merken we opgelucht van oude ballast bevrijd te zijn.

Op het vlak van werk kan deze kaart duiden op ontslag of op het ineenstorten van een onderneming. In relaties kan De Toren ook duiden op het vallen van de muur die we angstvallig om ons heen hadden gebouwd zodat we plotseling tot in het diepst van onze ziel worden geraakt.

De Toren zegt je: “Ik ontdoe mijn leven, mijn lichaam en mijn spullen van alles wat ik niet meer nodig heb. Goedschiks of kwaadschiks.”

Betekenis rechtopstaand
Zeer plotselinge veranderingen, je leven schudt door elkaar, structuren (of het oude) afbeken, ruimte maken voor nieuwe impulsen, een innerlijke behoefte om te veranderen, ontwaken, overgang, verstoring.

Betekenis omgekeerd
Vast zitten (mentaal of fysiek), grote problemen, onrust, ineenstorting, pijnlijke veranderingen die niet door jou zijn ingezet, slachtofferschap, pijn.

Te stellen vragen
Wat wil ik niet zien in mijn leven?
Op welke wijze zit ik vast in mijn ivoren bouwsel?
Welke duidelijke signalen heb ik niet willen zien?
Waarover lieg ik tegen mijzelf?
Wat probeer ik te negeren?
De Toren in de praktijk
Kijk naar deze kaart en zie hoe de bliksem in de toren slaat. Deze structuur moet instorten omdat het anders contraproductief wordt. Wat ooit goed leek heeft nu een serieuze verandering nodig.

Denk eens diep na… waar heb ik het over? Wat moet er veranderen? Wat moet er met de grond gelijk gemaakt worden?

Een ding is zeker, je ego heeft een goed pak op zijn donder nodig en dat is wat je gaat krijgen als je nu geen actie neemt. Je zult waarschijnlijk de aanslag wel overleven maar als dit allemaal voorbij is dan zul je na moeten denken wat je wilt veranderen in je leven.

Wat? Is er nog niets gebeurd? Bereid je dan nu voor op iets dat gaat gebeuren dat je leven danig door elkaar zal schudden.

Ik probeer je niet naar beneden te parten maar je ego komt ergens mee weg. Probeer om ‘m wat in te dammen want het helpt je niet. Je moet serieus iets veranderen in je leven en de andere kaarten zullen je vertellen wat dat is (als je het nog niet weet). Je hebt nog steeds een kans om zelf de veranderingen in te zetten. Als je dat niet doet, dan zorgt het Universum er wel voor. Ik kan je dan alleen niet beloven dat je uiteindelijk blij zult zijn met wat er gebeurt.

Als je nu niets doet, dan doet het Universum het voor je. Het is maar net wat je prettiger vindt…

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept