Tarot15

15-devil

Seksuele verleiding, illusies en materialisme.
Deze kaart wijst vaak op onwetendheid in relaties, waardoor seks misschien met liefde verward wordt.

Dit is de kaart waar we het minste grip op hebben, aangezien zijn gezicht voor iedereen weer anders is. Het gemeenschappelijke zit in gevoelens van afhankelijkheid, hulpeloosheid en machteloosheid, en het steeds opnieuw weer stranden van onze goede voornemens.

Als verleider manifesteert De Duivel zich aan ons in een verlokkende vorm, en deze kaart wijst erop dat we met vuur spelen en verduveld goed moeten oppassen dat we onze vingers niet branden.

Op een diep niveau toont deze kaart ons onze donkere schaduwzijde. In ons werk kan de verleiding komen door ‘het grote geld’ waarbij we van de goedgelovigheid van onze zakenpartner profiteren, maar het kan ook zijn dat we werk moeten doen wat tegen onze principes indruist, en waarbij we bang zijn om te weigeren uit angst ons werk te verliezen.

In persoonlijke relaties is deze kaart eveneens een waarschuwing dat de waan van korte duur kan zijn.

De Duivel zegt je: “Ik houd van de goede dingen in het leven, lachen, sex, drinken; ik herken de grenzen die daarin liggen en in de rest van mijn leven.”

Betekenis rechtopstaand
Verlangen, verleiding, beperkingen, sex, drugs, eten, keuzes maken, grenzen (voelen/aangeven), machteloosheid, je eigen ketenen verbreken, passieve keuze boven actieve keuze.

Betekenis omgekeerd
Machtsmisbruik, emotionele manipulatie, behoefte aan macht, geld of status, niet kunnen breken met een geliefde, zuigende relaties, afpersen, angst.

Te stellen vragen
Probeer ik te voldoen aan de eisen van anderen?
Is er een verslaving in mijn leven die ik blijf voeden?
Ben ik het waard om liefde en geluk te hebben?
Hoe kan ik mij bevrijden uit de ketenen van depressiviteit en slachtofferrollen?
Ben ik altijd de gene die men te pakken moet nemen?

De Duivel in de praktijk
Soms kun je tot de conclusie komen dat je best een aardig leventje hebt, maar nog steeds eet je te veel, drink je te veel of spring je zomaar onbeschermd met Jan (of Marie) en alleman in bed.

Als je heel eerlijk bent vind je het gewoon heel moeilijk om jezelf grenzen op te leggen en vaak geldt dat dan ook naar anderen toe. Je laat hen over je grenzen heen gaan. Sommige mensen negeren die lijnen in het zand maar dat kan ook komen omdat je zelf het verkeerde voorbeeld geeft. Als jij duidelijk hebt wat je zelf wel en niet oké vindt, wordt het voor anderen ook een stuk duidelijker.

Waarom is het zo moeilijk om goed voor jezelf te zorgen? Is het niet eindelijk ’s tijd om een actieve keuze te maken in plaats van keer op keer de passieve weg te kiezen? Zou het kunnen zijn dat het voelt alsof je vast zit en niet weet hoe je eruit moet komen? Verandering begint met de eerste stap. Dat mag een heel kleine stap zijn. Maar de eerste stap wordt gevolgd door een kleine volgende stap en zo voort. Als je te snel gaat eindig je ergens in de sloot. Mensen die langzaam gaan hebben het vermogen om zichzelf bij te sturen en houden het ’t langste vol.

De Duivel laat zien dat het kan zijn dat iemand anders sterker is dan jij. Als dat zo is vraag dan anderen om je te helpen. Twee (of drie) weten meer dan één en het is geweldig om je niet meer eenzaam te voelen. Schaam je niet dat je niet in staat bent je eigen problemen op te lossen. Anderen zijn waarschijnlijk blij dat ze je mogen helpen.

Als er een ding is waar je aan moet werken op dit moment dan is het je manier van denken. Negatieve gedachten werken je tegen. Controleer constant hoe je denkt en kom tot de conclusie dat je vaker denkt vanuit een NEE dan een JA. Verander je gedachten naar de positieve kant.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept