Tarot14

14-Temperance

Zelfbeheersing, versmelting,vermenging van ideeën.
Matig uw verlangens of behoeften en uw leven wordt duidelijker. U zult de waarheid van uw paranormale kracht zien. Er is een goede emotionele en seksuele balans tussen u en een geliefde.

Harmonie, evenwicht en zielenrust zijn typerend voor deze kaart. De Gematigdheid toont gevoelde vreugde wanneer we gezond zijn en in innerlijk evenwicht. De kaart symboliseert ‘de juiste maat’.

Indien van toepassing vertegenwoordigt deze kaart ook genezing en beter worden. Ten aanzien van ons werk betekent Gematigdheid dat we met een zekere gelatenheid onze taken uitvoeren in een werktempo waarbij we ons prettig voelen zonder erg veel of erg weinig te presteren.

In verband met bewustzijn vertegenwoordigt deze kaart een overeenstemming tussen lichaam, ziel en geest. We komen met onszelf in het reine en laten kwellende zelftwijfel achter ons.

In persoonlijke relaties wijst Gematigdheid op een periode van tevreden harmonie en een vriendelijke, open omgang met elkaar. Geen opdringerige activiteiten maar een innerlijk beleefde intimiteit.

Gematigdheid zegt je: “Ik breng mijn wereld in balans en creëer op die manier een unieke situatie.”

Betekenis rechtopstaand
Het belang om het bewuste te mengen met het onbewuste, let goed op en maak een juist mengsel van die aspecten die voor jou balans brengen, harmonie, balans, vermenging, matigheid, vind een nieuwe manier om oude taken te vervullen, werken aan je gezondheid.

Betekenis omgekeerd
Disbalans, onrust, vechten (innerlijk, maar ook met de wereld om je heen), rivaliteit, spanning, adhd, ruzie maken, drugsmisbruik.

Te stellen vragen
Wat kun je veranderen om meer balans in je leven te vinden?
Ga je in een richting die goed voor je is of breng je jezelf alleen maar meer uit balans?
Zijn je gedachten in overeenstemming met wat je doet of staan ze er averechts op?
Gematigdheid in de praktijk
Als deze kaart verschijnt is het tijd om te stoppen en te kijken wat je doet. Draagt wat je nu doet bij aan het behalen van je doelen of brengt het je van je pad af? Wat heb je nu nodig? Wat is de juiste beslissing?

Deze kaart laat zien dat er iets uit balans is. Dat kan van alles zijn: je manier van werken, eten, wonen, drinken of alles wat je maar buitensporig kunt doen. Dit is een moment waarop eerlijkheid nodig is. Bent je bereid om jezelf in de ogen te kijken?

Weet dat je een bron van liefde, leven en emoties bent. Je hebt heel veel wijsheid in je, maar je kunt het moeilijk vinden om er gebruik van te mkaen. Soms geloof je ook gewoon niet dat dit waar is. Alles wat je nodig hebt is wat er binnen in je speelt, zolang je maar bereid bent om er gebruik van te maken. Laat alles los en open jezelf voor de mogelijkheden die er om je heen zijn.

Heb er vertrouwen in dat er een hogere macht is om je te helpen. Soms is dat moeilijk te zien. Maar dat komt omdat we dat vaak gewoon niet kunnen.

Back to top button