Tarot12

12-hangedman

Overgang, onzekerheid, paradox, heraanpassing.
Een complexe kaart die erop wijst dat we ons teveel opofferen, of dat het tijd is voor een heraanpassing en een overgang, hoe moeilijk dat ook lijkt.

Deze kaart geeft aan dat we vastgelopen zijn. De passiviteit waartoe we nu veroordeeld zijn lijkt op de herstelperiode van een ziekte. In verband met werk wijst deze kaart op stagnatie en uitstel. Het gaat vooral om kleine, hinderlijke en vertragende gebeurtenissen. Hardnekkigheid of forceren levert hier niets op.

Pas wanneer we in staat zijn anders te gaan denken en de dingen opnieuw te bekijken, zullen de problemen verdwijnen. Op het niveau van bewustzijn duidt De Gehangene op een persoonlijke crisis, we hebben ons ergens op blind gestaard. Wanneer we wel inzien dat we vastzitten, maar niet zien wat we verkeerd hebben gedaan, vinden we baat bij een geduldig naar binnen schouwen en als we maar lang genoeg met het probleem bezig zijn dient zich onvermijdelijk het inzicht aan.

Persoonlijke relaties worden als teneerdrukkend ervaren, of er is geen relatie en inspanningen op dit vlak worden vooralsnog niet beloond

De Gehangene zegt je: “Ik pauzeer, en in dat rustmoment zie ik de dingen op een andere manier.”

Betekenis rechtopstaand
Op een andere manier naar de wereld om je heen kijken, vast zitten, niet los kunnen komen terwijl anderen wel doorgaan, verwarring over de nieuwe richting, uitstellen, afstellen, vertraging, oude ideeën, overgang, je visie veranderen.

Betekenis omgekeerd
Sta stil en denk na, egoïsme, manipulatie, emotionele schuldoverdracht, onbekende redenen, verlies, onvoldoende kijk op de situatie maar toch willen beslissen, martelaarschap, slachtoffergedrag.

Te stellen vragen
Waar worstel ik mee? Neem ik voldoende tijd om mij te ontspannen?
Ben ik staat om mijn problemen los te laten of houd ik mij er aan vast?
Voel ik mij een slachtoffer van de situatie of kan ik nog wat veranderen?
Heeft het zin om mijn beslissingen uit te stellen?
Is het tijd om een stapje terug te doen en wat vrij te nemen?
De Gehangene in de praktijk
De Gehangene in je persoonlijke ontwikkeling. Op een bepaald punt in je leven kom je in een situatie waarin je gewoon niet weet wat je moet kiezen, of dat je er achter komt dat er voor je wordt gekozen zonder dat je er invloed op hebt.

Kijk eens goed naar de figuur op deze kaart. Je kunt zien dat zijn handen achter zijn rug zitten. Zitten zijn handen daar vastgebonden of houdt hij ze daar alleen maar?

Als je denkt dat ze vastgebonden zitten dan voel je je hulpeloos. Je hebt iemand nodig om je te redden uit je hachelijke situatie en het voelt alsof je niets kunt doen om het zelf op te lossen. Maar als je denkt dat de figuur op de kaart zijn handen alleen maar achter zijn rug houdt dan is er nog veel mogelijk. Het is voor hem alleen maar een kwestie van zijn handen loslaten en omhoog trekken om zijn voet uit de knoop te halen die hem vasthoudt. Het mag duidelijk zijn dat je je in de tweede situatie geen slachtoffer voelt maar er gewoon voor kiest om niet te kiezen.

Maar wat er ook aan de hand is in je leven, het is belangrijk. Dit omdat het je op een andere manier naar de wereld laat kijken. Het blijkt gewoon anders in elkaar te zitten dan je altijd dacht. Dat alleen kan er voor zorgen dat je je kijk op het leven verandert. Wat je nu leert is iets dat je nooit zult vergeten en alle dagen met je mee zult nemen. Koester het, het is belangrijke kennis.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept