Tarot11

11-justice

Eerlijkheid, harmonie, compromis, juridische kwesties.
Nu zijn objectieve gedachten noodzakelijk. Als kaart van de toekomst betekend hij dat juridische kwesties en akkoorden zijn te regelen. Deze kaart suggereert dat in liefde en oorlog alles geoorloofd is.

Deze kaart staat voor het objectieve inzicht en een bewust en overdacht gevormd oordeel. Het dagelijkse leven ervaren we momenteel als een spiegel, gedragen we ons eerlijk en oprecht, dan wordt ons handelen overeenkomstig gehonoreerd, maar waar we met twijfelachtige middelen proberen iets te bereiken lijden we schipbreuk.

Deze kaart drukt een grote mate van zelf verantwoordelijk zijn uit, voor alles wat we ervaren dragen we onze eigen verantwoordelijkheid. Deze kaart staat ook voor eerlijk zaken doen met de daarbij passende beloning.

Op het niveau van bewustzijn symboliseert De Gerechtigheid een fase van nuchterheid en verzakelijking waarbij niet ons gevoel de doorslag geeft, maar ons logisch verstand.

Op het vlak van persoonlijke relaties hoeft deze kaart niet persé gelatenheid aan te geven, maar kan ook duiden op vastgelopen betrekkingen. Het hoofdthema van deze kaart is: Zo men doet, zo men ontmoet.

Gerechtigheid zegt je: “Ik beoordeel mijn situatie zonder mij er emotioneel aan te verbinden.”

Betekenis rechtopstaand
Objectiviteit, einde aan een cyclus, niet oordelen, compromis sluiten, doen wat nodig is, gebalanceerde persoonlijkheid, krijgen wat je verdient, karma.

Betekenis omgekeerd
Valselijk beschuldigd worden, verwarring, onduidelijkheid, vertraging in onderhandelingen, einde van een huwelijk, een rechtzaak verliezen (alleen het zakelijke gedeelte, niet het emotionele.

Te stellen vragen
Op welk gebied in mijn leven ben ik uit balans?
Hoe neem ik op verantwoorde manier verantwoordelijkheid voor mijn daden?
Ben ik eerlijk tegen mijzelf en de mensen om mij heen?
Hoe houd ik een goede balans in mijn leven?
Gerechtigheid in de praktijk
Nou, daar zit je dan. Je zult een beslissing moeten nemen of er zal over jou een beslissing worden genomen zonder dat je er invloed op hebt. Deze kaart komt namelijk naar voren als je veel factoren af moet wegen en veel te overdenken hebt. Dit kan alleen gedaan worden als je kalm blijft en in balans.

Als je een gerechtelijke uitspraak afwacht op dit moment probeer dan om niet in de slachtofferrol te gaan zitten. Dat zal je niet helpen. Door aan de kant van de Kracht te blijven kun je jezelf helpen om een eerlijke uitspraak te krijgen. Je hoopt niet alleen op een eerlijke beslissing maar je zult ook eerlijk moeten zijn over jouw rol in de hele situatie. Wat droeg jij bij aan het resultaat dat je nu hebt? Probeer om eens vanuit de visie van je tegenstander naar de situatie te kijken om te zien of er niet ook iets aan jouw kant zit. Dit kan je helpen om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen.

Dit is een typische juridische kaart. Het kan zijn dat je juridisch advies nodig hebt of dat bepaalde mensen je zullen beoordelen (dit kan op meerdere manieren). De waarheid zal uiteindelijk aan het langste eind trekken, zeker als deze kaart gekoppeld wordt aan Het Oordeel. Maar het is ook een teken aan de wand als deze kaart en Het Oordeel elkaar in diverse lezingen afwisselen.

Zoals gezegd: probeer jouw rol in het hele spel te zien en kijk of je wellicht je excuses aan moet bieden.

Back to top button