Tarot0

00-f

Impulsief, eeuwige optimist, blind voor de waarheid.
Wijst op een nieuw begin, of op de komst van een losbandig en onverantwoordelijke persoon in uw leven. Spring niet in het diepe en wees niet te zeker van uzelf of iemand anders.

De Dwaas toont het kind in ons en staat voor ontvankelijkheid en een levenslustige zorgeloosheid. Wanneer De Dwaas zich voordoet betreden we vaak zonder kennis vooraf een nieuw levensterrein.

Deze kaart wijst op verfrissende ervaringen die meestal chaotische trekjes hebben, maar die – zelfs als we onderuit gaan – geen wezenlijk gevaar inhouden.

Ten aanzien van ons werk betreden we nieuwe terreinen met de bereidheid om ons zonder voorbehoud vertrouwd te maken met nieuwe opgaven. Met betrekking tot gebeurtenissen kan De Dwaas wijzen op idiote gebeurtenissen of onverantwoordelijk gedrag.

Op het niveau van bewustzijn staat deze kaart voor het wonderlijke en het verbazing-wekkende. Op het terrein van persoonlijke relaties zien we vooral zijn levenslustige, vrolijke kant. Ook hier kan hij op onverantwoordelijkheid wijzen, maar meestal is het toch een verwijzing naar een vreugdevol, ongecompliceerd samenzijn.

De Dwaas zegt je: “Ik bewandel mijn levenspad met blijheid in mijn hart en een glimlach op mijn lippen.”

Betekenis rechtopstaand
Onschuld, verbeelding, visualisatie, een nieuwe start, verwachting, nieuwe fase, het wordt tijd om het allemaal af te sluiten en opnieuw te beginnen, een vriendelijke begeleider hebben, uitkijken over je toekomst, in het diepe springen.

Betekenis omgekeerd
Onstabiel, onbetrouwbaar, moeilijk te volgen persoon, overwegend nemen in plaats van te geven, zelfingenomen, geen rekening houden met anderen. Je bent je spontaniteit verloren. Niet genoeg energie hebben om op te staan en je dag (leven) verder aan te gaan. Met je hoofd in de wolken lopen.

Te stellen vragen
In hoeverre volg ik mijn gevoel?
Doe ik wat ik het liefste doe?
Wat heb ik het liefst: avontuur of praktische aanpak?
Hoe sta ik ten opzichte van het starten van een nieuw begin?

De Dwaas in de praktijk
Hier zien we de Dwaas. Hij staat op de top van een berg. Ook al doet hij nogal gevaarlijk, hij lijkt het niet te merken. Hij is gewoon te opgewonden om te zien wat hij doet. Al wat hij wil is vertrekken en deze nieuwe cyclus starten. Wat zal het hem brengen? Wat zal hij ervaren? Hij kan niet wachten om het allemaal mee te maken. Hij voelt geen angst, maar ziet zijn toekomst heel helder.

Als jij aan het begin staat van een nieuwe cyclus, kijk dan naar wat er voor je staat, maar houd ook rekening met wat je achter je laat. Je bent hier immers niet geplant door een bliksemflits. Je ben hier beland omdat je het gecreëerd hebt. Jij hebt het gedaan! Als het je niet aantaat waar je nu bent, maak dan een keuze waar je wel wilt zijn. Je neemt je erfenis en ervaringen mee in dat kleine rugzakje op je schouder. Het is er om je te herinneren aan je verleden, maar maak het niet een te zware belasting. Als het verleden moeilijker was, train jezelf dan om een meer positieve kijk op de toekomst te hebben. Het is helemaal aan jou hoe je de toekomst zult ervaren.

Geniet van de energie van dit personage en stap de wereld in, in plaats van er vanaf de buitenkant tegen aan te kijken. Ervaar het uit de eerste hand, geniet!. Wees hier en nu precies als deze figuur. Maak je geen zorgen over morgen of gisteren, want het verleden is voorbij en de toekomst moet nog komen. Al wat telt is hier en nu.

Wees als een kind en onderzoek met een gevoel van verwondering. Probeer niet alles te begrijpen maar adem het leven niet zo in als kinderen kunnen doen. Dat kleine kind in je wordt gemakkelijk opgezogen door alle regels om je heen en de verwachtingen die we over onszelf heen afroepen. Wees echt. Authentiek. Angst is een slechte raadgever want het doet je vergeten wie je werkelijk bent.

Vergeet niet dat je elke dag weer een nieuwe cyclus start en dat de Dwaas elk moment van je leven aanwezig kan zijn. Zelfs als je leven saai is kun je er nog steeds voor kiezen om door de ogen van de Dwaas rond te kijken. Vergeet eerst alle regels voor je trouw kunt zijn aan jezelf. Heb vertrouwen in waar je nu bent en wat de toekomst zal brengen. Laat de reis beginnen!

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept