Ogham5

EADHA(Esp)

De esp wordt ook ratelpopulier genoemd omdat door het minste windje zijn bladeren een soort van fluisterend geluid produceren. Vroeger noemde men hem de elfenboom, omdat men dacht dat de elfen naar zijn gefluister luisterden om meer aan de weet te komen over de mensen en hun geschiedenis. Er wordt gezegd dat je de toekomst kan horen in het fluisteren van de boomblaadjes. Als talisman heeft Eadha kracht om negatieve situaties te overwinnen en je te beschermen tegen het kwade. Alhoewel deze talisman een grote spirituele kracht heeft, is hij net als de esp sterk in de aarde geworteld.

Stil kunnen zijn, geduld en uithoudingsvermogen.

Fysieke affirmatie : Welke ook de uitdaging, je zal ze vastberaden en soepel (als de els) overwinnen.

Mentale affirmatie : Overkom je angst en denk niet aan problemen die je moet overwinnen. Je bent soepel genoeg om dit te kunnen.

Spirituele affirmatie : Geef niet toe aan wereldse druk – je krijgt veel hulp op je weg naar wedergeboorte.

Kleur : zilver
Sleutelwoord : uithoudingsvermogen
Letter : E

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline