Ogham20

SAILLE(Wilg)

Wilg houdt van water, en wordt daardoor geassocieerd met de krachten van de maan en ook het vrouwelijke, de creativiteit en de verbeelding. De bast bevat salicine, dat gebruikt wordt bij de behandeling van reumatische koorts. In de lente zijn de wilgenkatjes het eerste waar de bijen op af kunnen komen en de cyclus van de jaarlijkse wedergeboorte in gang kunnen zetten. Wilg hoort bij de maand februari.
Fysieke affirmatie : een juiste benadering van de materiële wereld leert je lessen over de cycli van veranderende waarden. Verandering is nu eenmaal noodzakelijk voor groei.

Vrouwelijk,onderbewustzijn, verbeeldingskracht, mystiek en creativiteit

Mentale affirmatie : om iets te kunnen doorgronden dien je verschillende lessen te leren.

Spirituele affirmatie : langzaamaan leren is beter dan je eigen voorbij te willen lopen. Leer te spelen met de cycli van het leven en van de natuur.

Kleur : rood
Sleutelwoord : intuïtie
Letter : S
Keltische godheid : Birgid

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline