Ogham19

NUIN(Es)

De es is de Yggsrasil, waaraan Wodan ondersteboven hing om de runen te schouwen (de oorsprong van de gehangene in de tarot). De es omspant het universum en is het symbool van inzicht in zowel de innerlijke als de uiterlijke wereld. Es is een soepele, elastische houtsoort, die gebruikt werd voor de fabricatie van weefgetouwen. Het weefsel dat hierop geweven werd symboliseerde het verband tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld. De es hoort bij de maand maart.

Het zoeken naar vrede en evenwicht

Fysieke affirmatie : al uw acties deinen uit door kosmos, als de rimpels veroorzaakt door een steen die je in een vijver gooit. Wees je dus terdege bewust van de reacties op je daden.

Mentale affirmatie : ook anderen hebben problemen, door met anderen over je problemen te praten kan je veel leren.

Spirituele affirmatie : besef dat tijd niet bestaat en dat een voortdurende wedergeboorte nodig is om tot inzicht te komen.

Kleur : helder lichtgroen
Sleutelwoord : innerlijke vrede
Letter : N

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline