lenorgilde8

De Lijkkist

 

Negatieve kaart

Sleutelwoorden: Einde, Dood, Ondergang

Ik ben de pijnlijke verandering en kentering. Je zult me voelen in je lijf, je geest en zeker in je portemonnee. Depressie, verlies en bankroet zijn mum specialiteit. Ik ben ziekte en bedrust. Ik ben alle afsluitingen en soms de dood.

De Lijkkist van Vergulde Visioenen grijpt terug naar het Oude Egypte. Hoewel traditioneel gezien als een einde of afsluiting, is het ook symbolisch voor een initiatie die besef brengt van ons levensdoel. Wanneer we geconfronteerd worden met levensveranderende omstandigheden of ziekte, beoordelen we vaak wat belangrijk is in ons leven. In de wereld van de Vergulde Visioenen zien we de lijkkist in de vorm van een sarcofaag, met ernaast de indrukwekkende gestalte van Anubis, de god van balseming en beschermer van de doden. Een van zijn taken is het assisteren bij het wegen van het hart om vast te stellen of men het waard is het hiernamaals te betreden. Deze kaart kan staan voor het daadwerkelijke einde van iets zoals we dat tot dan toe gekend hebben.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.