lenorgilde7

De Slang

 

Negatieve kaart

Sleutelwoorden: Kwaad, Behoedzaamheid, Onzuiverheid

Pas op voor mij want altijd verschuil ik me, je kunt me nooit vertrouwen of geloven. Ik lieg en bedrieg, en voor je het weet verraad ik je. Kies zorgvuldig waar je wilt wezen, want mijn giftanden moet je vrezen.

Het Spel van de Hoop maakt duidelijk dat je ‘moet oppassen voor de beet van deze gevaarlijke Slang’. Wees op je hoede, want waar deze kaart ligt, ligt verraad op de loer! Kijk uit voor een oppervlakkig persoon, iemand die wel eens kwaadaardig zou kunnen zijn, vooral gecombineerd met de Hand (18), letterlijk een valse vriend die je kwaad wil doen. Laten we het er op houden dat huichelarij en een hypocriete vriend een probleem zouden kunnen zijn. De kaart waarschuwt je op je hoede te zijn en goed uit te kijken waar je gaat. Onze Slang in de appelboom zinspeelt ook op het Hof van Eden, de oer-scheiding van de gelukkige relatie die we in eerdere kaarten zagen, zoals het Huis (4). De Lenormandkaarten zijn stevig geworteld in t de Christelijke traditie, zoals het Kruis (36), en zelfs de Tuin (20) wordt in het originele spel gezien als een Bijbelse plaats. Dus wees op je hoede en kijk naar de kaarten rondom de slang om te ontdekken wat in jouw situatie de aard is van het kwaad.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline